Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Gerd Janson ve Roman Flügel 27 Kasım’da Klein Phönix’te

MON sunumuyla gerçekleşecek etkinlikte ayrıca Doruk, Marc Gonen, Murathan Özbek ve Can Balta da kabin başına geçecek

  • MIXMAG TURKEY
  • 11 Kasım 2021
Gerd Janson ve Roman Flügel 27 Kasım’da Klein Phönix’te

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Almanya’nın önde gelen DJ/prodüktörlerinden Gerd Janson ve Roman Flügel, 27 Kasım Cumartesi günü Klein Phönix sahnesinde Türkiye’deki dinleyicileriyle bir araya gelmeye hazırlanıyor.

Sven Väth’in 1990’lı yıllarda çıkan kaset çalışmasını edinmesiyle techno’yla ilk kez tanışan Gerd Janson, Almanya’da birçok kulübün atmosferini soluduktan sonra dans müziğine büyük sevgi beslemeye başladı. Techno ve house başta olmak üzere pek çok türden keyif almaya başlayan sanatçının profesyonel kariyeri 2000’li yıllardan itibaren şekillendi. Kendisi gibi DJ olan arkadaşı Thomas Hammann ile birlikte 2000 yılında Frankfurt’taki Robert Johnson kulübünde resident DJ oldu. 2002 yılına gelindiğinde Thorsten Scheu ile birlikte house türünün göz önündeki plak şirketlerinden biri olan Running Back’i kuran Gerd Janson, son olarak Ostgut Ton’un “Fünfzehn +1” derlemesinde Answer Code Request ile ortak yapım parçası “B-Section” ile yer aldı.

27 Kasım gecesindeki performansı merakla beklenen bir diğer isim olan Roman Flügel’den bahsetmeden Almanya’nın modern elektronik müzikteki konumunu tartışmak olmaz. Kurucusu olduğu Ongaku, Klang Elektronik ve Playhouse gibi plak şirketleri aracılığıyla müzikseverlerin Isolée, Ricardo Villalobos ve LoSoul gibi isimlere ait ikonik çalışmalarla tanışmasını sağlayan, prodüktör Jörn Wuttke ile oluşturdukları Alter Ego ve Holy Garage gibi gruplar altında dans müziğinin ülkedeki sivrilen varlığına çok önemli katkılarda bulunan Roman Flügel, 1980’li yılların ortalarında EBM sayesinde ilk kez elektronik müzikle tanıştı. 1987 yılından itibaren Chicago house ve Detroit techno’ya büyüyen bir ilgi besleyen Flügel, sayısız orijinal çalışmasının yanı sıra Daft Punk, The Pet Shop Boys ve Kylie Minogue gibi sanatçılara remiks yaptı. 2010’lu yıllara yaklaşırken solo kimliğine daha fazla odaklanan sanatçı, 2016 yılından itibaren kendi parti serisi Sister Midnight’ı dünyanın farklı noktalarına taşıdı. Sanatçı son olarak KUSP ve Pablo:Rita'nın ortak yapım projesi “Folding”e remiks yaptı.

İstanbul merkezli müzik kolektifi MON sunumuyla gerçekleşecek etkinlikte müzikseverler ayrıca Doruk, Marc Gonen, Murathan Özbek ve Can Balta’yı da dinleme fırsatı elde edecek. MON, ikinci yıl kutlamaları kapsamında bu yıl Çeşme, Yalıkavak ve İstanbul’da düzenlediği C’est MON etkinlikleriyle ilgi toplamıştı.

27 Kasım Cuma günü Klein Phönix’teki yerinizi ayırtmak ve etkinlikle ilgili daha fazla bilgi edinmek için bu sayfayı ziyaret edin.

MON Presents: GERD JANSON + ROMAN FLÜGEL | KLEIN PHÖNIX, 27 KASIM 2021

Gerd Janson ve Roman Flügel'in öne çıkan yapımlarını dinleyin!


#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...