Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Hızlı test kiti testFRWD “%99 kesin sonuç” veriyor

İnsanların kendi kendilerine koronavirüs testi yapabileceği pratik kit Avrupa’daki pek çok ülkede dağıtıma çıkarak kullanılmaya başladı

  • MIXMAG TURKEY
  • 2 Mart 2021
Hızlı test kiti testFRWD “%99 kesin sonuç” veriyor

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Avusturya merkezli bir firmanın geliştirdiği, gargara yöntemiyle insanların kendi kendilerine koronavirüs testi yapmalarını sağlayan testFRWD adlı kit, %99.5 hassasiyet ve %99 kesinlik oranıyla COVID-19 virüsünü tespit ediyor.

“Turizm ve etkinlik sektörlerini güvenle yeniden aktifleştirme” amacıyla kiti geliştirdiğini belirten şirketin ürünü, aralarında Almanya, İspanya, Portekiz ve İngiltere’nin de olduğu Avrupa’daki birçok ülkede kullanılmaya başladı.

testFRWD kitini kullananlardan klasik yöntem olan burundan sürüntü örneği alınması yerine yalnızca 60 saniye boyunca gargara yapmaları isteniyor. Bu yöntem, şirketin kurucusu Veit-Ander Aichbichler’in açıklamasına göre “daha hızlı, daha ucuz ve acısız”. Gargara yöntemi, Dünya Sağlık Örgütü’nce de uygun görülen bir test şekli. Patentli bir ürün olan testFRWD kiti ayrıca CE sertifikasyonuna da sahip ve Avrupa Birliği ile Dünya Sağlık Örgütü’nün regülasyonlarıyla uyumlu.

72 saatlik bir zaman aralığını kapsayan güvenli test sonuçları ortaya çıkarmayı sağlayan kit, fotoğraflı kimlikle doğrulama yapmaya imkan veren bir mobil uygulamayla birlikte işliyor. Böylece bu kitten elde edilen sonuçlar mekânlara girişte bir tür “sağlık pasaportu” işlevi görebilecek.

testFRWD kitinin nasıl çalıştığını aşağıda izleyebilir, daha ayrıntılı bilgi edinmek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...