Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Hollanda’da kulüpler pandemi kısıtlamalarına direnerek 12 Şubat’ta açılıyor

Ülke çapında birçok kulüp ve mekân işletmesi kampanyaya destek veriyor

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: DOKA AMSTERDAM
  • 5 Şubat 2022
Hollanda’da kulüpler pandemi kısıtlamalarına direnerek 12 Şubat’ta açılıyor

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Hollanda çapında birçok kulüp, etkinlik alanı ve mekân işletmesi, mevcut pandemi kısıtlamalarına direniş göstererek 12 Şubat Cumartesi günü kapılarını ziyaretçilere açmayı planlıyor.

Kampanya, gece hayatının ülkedeki öncü gruplarından Nachtbelang ve Amsterdam Kulüpleri Konseyi tarafından başlatıldı. Şimdiye kadar Melkweg, Doka, Radio Radio ve Shelter gibi Amsterdam kulüpleri, Utrecht’te yer alan Time Out Gemert ve Ekko ile Rotterdam’dan Annabel, direniş kampanyasına destek verenler arasında.

Destek veren kulüpler gelecek hafta gece programları düzenleyerek açılırsa, ülkede şu an uygulanmakta olan koronavirüs kısıtlamaları delinmiş olacak. Geçen ay kafe, bar ve restoranlar için kısıtlamalar hafifletilse de gece yarısı sonrası etkinliklere halen izin verilmiyor. Benzer bir direnişi geçen ay kafeler gerçekleştirmiş ve ülke çapında birçok kafe, o dönemki kısıtlamalara direnerek açılmıştı.

Amsterdam kulüplerinden Doka’nın yetkililerinden Axel van der Lugt, Resident Advisor’a yaptığı açıklamada, “Ülkedeki siyasetçilerin, gece hayatının Hollanda için taşıdığı değerin iki yıldır farkına varamadıkları çok açık. Açılma kampanyası haklı bir protesto ve kültürümüzü korumak için yerinde bir adım” sözlerini sarf etti.

Melkweg’den Levi Smulders, gece hayatının kan kaybettiğini vurguladığı demecinde, insanların geri dönüp dönmeyeceğini bilmeden farklı sektörlerde çalışmaya başladıklarını söyledi. Radio Radio kulübünün sahibi Vincent Reinders ise, “Çalışanlarımızın yarısını kaybetme ve iflas etme noktasındayız. Geçtiğimiz iki yıl içinde gece yarısı sonrası sadece üç kez açılmamıza izin verildi” dedi.

Kampanyanın başlatılmasındaki bir başka faktör de ülke genelinde gece yarısı sonrası yapılan, güvenlik tedbirlerinin çok az ya da hiç uygulanmadığı illegal partiler. Axel van der Lugt bu noktada gelecek hafta Doka’daki etkinlikte “yeterli havalandırmanın” olacağını, gece yarısından sonra etkinlik sona erene kadar içeriye yeni katılımcı alınmayacağını, yalnızca aşı belgesi ile negatif test sonucu gösterebilen kişilerin kulübe girebileceğini sözlerine ekledi.

12 Şubat’taki direniş açılmalarının sonuçlarının kulüpler için ne olacağı şimdilik belirsiz. 7 Şubat Pazartesi günü hükümet birimleri ile gece hayatı temsilcilerinin konu hakkında istişarelerde bulunması bekleniyor.

Reuters’e göre önceki gün 79,400 ile günlük vaka sayısı rekoru kırılan Hollanda’da 18 yaş üstü nüfusun %86.3’ünün aşıları tam.

[Kaynak: RA]

‘Dünyanın Ritmi: Amsterdam’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...