Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Kollektiv Turmstrasse'den yeni kısaçalar albüm: "YAP"

Not Sorry Music etiketli albüm, özel bir video ile tanıtıldı

  • MELİS ÖZEK
  • 5 Temmuz 2022
Kollektiv Turmstrasse'den yeni kısaçalar albüm: "YAP"

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun

Kollektiv Turmstrasse'ye ait Not Sorry Music etiketli yeni kısaçalar albümü "YAP", 1 Temmuz Cuma günü yayımlandı. Sanatçının 3 yapımlık kısaçaları, 2019'dan bu yana yayımlanan ilk yeni çalışması. House müzik köken ve kültürünün, techno ile bir birleşimi.

Kısaçalara eşsiz sound'lar ve insan ruhuna sızan dokunuşlar hakim. Albüme ismini veren ilk parça "YAP", özenle tasarlanmış bir prodüksiyon. Saf neşe. Parça, insanların birbirleri için geliştirdikleri öforik hislere adanmış. İstenilen, müzikseverleri sarsarak dünya gerçeklerinden uzaklaştırmak. Hipnotize edici ve metodik; synth, snare, hi-hat ve sarsıcı vokallere sahip çok kanallı bir mozaik. R&B türüne uzanan vokaller, 'garage' vari bir tat katıyor yapıma. Turmstrasse'nin birçok türü tek bir parçada buluşturma becerisine şüphe yok. Bahsi geçen, bir nevi simyacılık. Nostalji ve evrim arasında bir kalmışlık.

"Terror"; hatalı çalışan robotları ve Pac-Man'i anımsatacak, enerji dolu bir electro 'banger'. On yıl aralıksız turneleri takip eden karantina sürecinde hayat bulan, türlü vokallere sahip parçada; toplumsal değişime, kapitalizme, eşitsizlik ve güç mücadelelerine dokunulmuş. Dans pistlerine duyulan özlem bir yana, yaratıcı alanlara sahip olmanın huzuru da işlenmiş.

"I'm OK" ise house ve minimal sınırlarda, düzensiz synth ve vokallerle sahip 4/4'lük bir parça. Müzikseverleri dansa kaldıracak bu parçaya ilham, iç mücadeleleri örtmek pahasına yaratılan cepheler olmuş.

Kollektiv Turmstrasse'ye ait yeni kısaçalar albümü "YAP"ı aşağıda dinleyebilirsiniz.


#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...