Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Marshall Jefferson'dan Kanye West'e telif davası

Jefferson, Kanye'nin sanatçı haklarını ihlal ettiğini iddia ediyor

  • MELİS ÖZEK
  • 4 Temmuz 2022
Marshall Jefferson'dan Kanye West'e telif davası

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Kanye West'in Marshall Jefferson'a ait "Move Your Body" parçasını izinsiz sample'ladığı iddia edilmekte.

Kanye West'e yönlendirilen iddialar, Chicago'nun house müzik efsanelerinden Jefferson'a ait 1986 yapımlı "Move Your Body" parçasını izinsiz kullandığı yönünde. Sample'lar, Donda 2 albümüne ait "Flowers" eserinde kullanılmış. Bahsi geçense tam 22 sample. West'e telif davası açıldı.

West ekibinin "Move Your Body" parçasından sample kullandıklarını kabul ettiklerini ancak telif haklarını almadıklarını iddia eden Ultra International Music Publishing, 29 Haziran Çarşamba günü New York ABD Bölge Mahkemesi'ne şikayette bulundu.

Telif hakları olmadan da Jefferson'a ödeme yapılamıyor.

Şikayet, West'in sanatçı haklarını savunurken bir başka sanatçının haklarını ihlal etmekten kaçınmadığı yönünde. Ekip, ödemeler için duruşmadan karar beklemekte; ihlal başına maksimum 150.000 dolarlık yasal tazminat ödenmesi isteniyor.

Davadan etkilenenlere, West'in plak şirketi Universal Music Group ve Stem Player üreticileri de dahil. Albüm; West'in kendisine ait olup, parçalar üzerinde düzenleme yapabilen Stem Player aracılığıyla tanıtılmıştı.

BBC Newsbeat'e açıklamalarda bulunan Jefferson, "Parçalarımdan defalarca faydalanıldı. Bu işin bir doğrusu ve yanlışı var. Hakları için savaş vermiş bir sanatçının, Chicago'lu bir başka sanatçının haklarını ihlal edebilmesi hayal kırıklığı" ifadelerini kullandı.

Mayıs ayında Kanye, Donda 2 albümüne ait "Come to Life" parçasında kullanmış olduğu vaazlar nedeni ile Teksas'lı bir papaz tarafından da dava edilmişti.

Jefferson'ın Trax etiketli 1986 yapımı "Move Your Body", house müzik tarihinde çığır açan parçalardan.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...