Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
ETKİNLİK

Modern techno’nun ikon ismi Marcel Dettmann 20 Mart Pazar Klein Phönix’te

Jeton Records sunumuyla gerçekleşecek etkinlikte ayrıca Ferhat Albayrak ve Kuvoka sahne alacak

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: SVEN MARQUARDT
  • 17 Mart 2022
Modern techno’nun ikon ismi Marcel Dettmann 20 Mart Pazar Klein Phönix’te

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Marcel Dettmann, 20 Mart Pazar gecesi Jeton Records sunumuyla Klein Phönix sahnesinde performans sergilemeye hazırlanıyor.

Berlin’le ve kentin simgeleri Berghain ve Hard Wax ile özdeşleşen en ikonik figürlerden biri olan karizmatik sanatçı, son olarak geçen yıl Deniro’nun “Identifier” ve Tamburi Neri’nin “Urlo” projelerine yaptığı remikslerle ve iki solo projesi “Command” ve “The State of Art” ile beğeni toplamaya devam etti. Dettmann ayrıca, geçen yıl sonu vizyona giren Matrix serisinin dördüncü filmi The Matrix Resurrections'ın soundtrack albümüne “My Dream Ended Here” isimli parçaya yaptığı remiksle katkı sağlamıştı.

Techno’yu yaşam tarzına dönüştürmeden önce müzik zevkini new wave, post-punk ve endüstriyel müzik tarzlarından beslenerek şekillendiren Dettmann, 1999’da OstGut’un, 2004’te ise OstGut’un Berghain’a dönüştüğü zaman diliminde Berghain’ın resident DJ’lerinden biri oldu.

Gerek kendi plak şirketleri MDR ve Bad Manners’tan çıkardığı prodüksiyonları, gerekse Ostgut Ton, fabric, Music Man, Dekmantel ve !K7 Records tarafından hazırlanan miks ve derleme albümlerindeki proje iş birlikleriyle adından her daim söz ettiren sanatçı; duygulu, sert ve tahmin edilemez yönü belirgin sanatsal estetiği sayesinde techno’nun erken döneminden yansımaları kendine has modern tarzıyla bütünleştiriyor.

Jeton Records ve Klein Entertainment iş birliğiyle hayata geçen “Sunday School” etkinlik serisinin 20 Mart Pazar günü gerçekleşecek bu ilk buluşmasında ayrıca Ferhat Albayrak ve Kuvoka da sahne alacak.

Marcel Dettmann’ın diskografisinden öne çıkan yapımları aşağıda dinleyebilir, 20 Mart Pazar günü haftayı Klein Phönix’te sonlandırmak için bu sayfadan ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

JETON PRESENTS: MARCEL DETTMANN, FERHAT ALBAYRAK, KUVOKA | 20 MART 2022, KLEIN PHÖNIX

Marcel Dettmann'ın öne çıkan müzik çalışmalarını dinleyin.

‘Dünyanın Ritmi: Berlin’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...