Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Max Cooper’dan ‘Symphony In Acid’ için yeni görsel-işitsel proje

Proje, müzikseverleri ‘Symphony In Acid’le sıra dışı biçimde buluşturan etkileşimli bir internet sitesi

  • MELİS ÖZEK
  • 16 Mayıs 2022
Max Cooper’dan ‘Symphony In Acid’ için yeni görsel-işitsel proje

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Elektronik müzikle birlikte görsel sanatlardan beslenen ve sıra dışı projeleriyle tanınan prodüktör Max Cooper, programcı Ksawery Kirklewski’yle etkileşimli bir internet sitesi için bir arada.

Platform, filozof Ludwig Wittgenstein’dan bir metin içeriyor. Metindeki yazınsal ifadeler, Cooper’ın son albümü "Unspoken Words"de yer alan "Symphony In Acid" parçasıyla ahenkli biçimde dönüşüme uğruyor.

Yaratıcı süreçte Kirlewski’nin tüm çabası, sesler ve kelimeler arasında bir yansıma yaratmak; sesleri, tipografik sanatla eşleştirmek adına olmuş.

Bununla bitmiyor elbet. Selfie'nizi yükleyebiliyor ve Wittgenstein sözlerinden oluşacak bir portrenizi de yaratabiliyorsunuz bu internet sitesinde.

Bir basın açıklamasında Cooper, Symphony In Acid için, “Senfonik ve acid house 303 benzeri sentezlemenin bir birleşimi” diyor. “Yoğun ve karmaşık, bir o kadar da özenilmiş ve mantıklı düşünceleri birleştirme çabası. Wittgenstein’ı andıracak” ifadelerini de ekliyor.

Üretimsel tipografinin dijital ortamda müzikle bütünleşen çarpıcı örneklerinden biri olan projeye ait içeriklerinden derlenerek oluşturulan videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...