Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
MÜZİK

Michael Klein ‘Lips’ ile ilk kez RX Recordings’de

Alman sanatçının yeni çalışmasında Kemal Vatansever ve Procombo’nun birer remiksi de yer alıyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 29 Mayıs 2021
Michael Klein ‘Lips’ ile ilk kez RX Recordings’de

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Michael Klein, İstanbul merkezli plak şirketi RX Recordings’den beş parçalık yeni kısaçalar yayımladı.

“Lips” isimli kısaçalar, çalışmaya ismini veren açılış parçası, “Unagi” ve “Hesitation” olmak üzere üç orijinal yapım ve Kemal Vatansever ile Procombo’nun remikslerini içeriyor.

Almanya’da techno’nun önceki başkenti olarak bilinen Frankfurt’ta doğan, özellikle Cocoon ve Robert Johnson’dan etkilenerek müzik kariyerini şekillendirmeye başlayan Michael Klein, prodüksiyonlarında doğru zaman için doğru sesleri yaratmada oldukça titiz bir detaycılığa sahip. Şu an Berlin’de çalışmalarını sürdüren sanatçı, karanlık bas dizilerini yarını düşündürtmeyen ritimlerle harmanlayan, techno’nun hem pür hem de deneysel ve kompleks dehlizlerinde dolaştığı müzik yolculuğuna ara vermeden devam ediyor.

“Unagi” parçasını yeniden yorumlayan Kemal Vatansever’in remiksinde, orijinal düzenlemesine kıyasla belirgin synth eklentileri ve genel anlamda enerjiyi yukarıya taşıyan müdahaleler fark yaratan unsurlar. Orijinal versiyonunda temalar arasında nispeten sert ses örüntülerinin yer aldığı “Hesitation” ise Procombo’nun dokunuşu ile daha akıcı ve melodik aralığı daha geniş hale gelmiş.

Remikslerle birlikte toplam beş parçadan oluşan çalışmayı aşağıda dinleyebilirsiniz.

Kemal Vatansever

Procombo

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...