Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Midnight Frontier: Bassiani ve LGBTQI+ aktivistlerinin direnişi bu belgeselde

Bassiani ve LGBTQI+ aktivistlerini konu alan kısa film türündeki belgesel YouTube'da paylaşıldı

  • MIXMAG TURKEY
  • 23 Ekim 2021
Midnight Frontier: Bassiani ve LGBTQI+ aktivistlerinin direnişi bu belgeselde

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Tiflis’te yer alan dünyaca ünlü techno kulübü Bassiani ve kentteki LGBTQI+ aktivistlerini konu alan belgesel YouTube’da paylaşıldı.

2019 yılında Peter van Langen prodüktörlüğünde hazırlanan “Midnight Frontier” başlıklı belgesel, daha önce Amsterdam Dance Event gibi bir dizi büyük etkinlik programı dahilinde ekranlara yansımıştı ancak ilk kez geçtiğimiz günlerde herkesin erişimine açık olarak paylaşıldı.

Tiflis’te uzun zamandır süregelen homofobik eylemler, kentteki dans müziği çevresinin karşı karşıya kaldığı en büyük problemlerden biri. 2013 yılında binlerce protestocunun dahil olduğu homofobik eylemlerde LGBTQI+ aktivistlerine saldırı düzenlenmiş, 2018 yılında da Bassiani ve şehirdeki bir diğer kulüp olan Café Gallery’e polis baskını düzenlenmişti. Baskın sonucu Bassiani kulübünün sahipleri gözaltına alınmış, olaylar tüm dünyada yankı uyandırmış ve geçici bir süre kapatılan kulübün açılması için Gürcistan parlamento binasının önünde geniş katılımlı gösteriler düzenlenmişti. “Midnight Frontier” kısa filminde, bu protestolara ait görüntüler de yer alıyor.

Tiflis’te yaşanan sorunlar bununla sınırlı kalmadı ve bu yıl Tiflis’teki Onur yürüyüşünü organize eden aktivistlerin ofisine yönelik saldırı meydana geldi.

Politik duruşuyla ülkedeki ve belki de dünyadaki birçok kulüpten ayrılan özel bir konuma sahip olan Bassiani ve LGBTQI+ aktivistlerini konu alan kısa film türündeki belgeseli aşağıda izleyebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...