Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Moog elektronik müziğin ilk dönemlerine ışık tutan belgesel serisi başlattı

‘GIANTS’ serisinin ilk bölümünde Moog evreninin önde gelen mucit kişilikleri ele alınıyor

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: Jeff Touzeau (HUMMINGBIRD MEDIA)
  • 12 Şubat 2022
Moog elektronik müziğin ilk dönemlerine ışık tutan belgesel serisi başlattı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

ABD merkezli müzik teknolojileri şirketi Moog, elektronik müziğin ilk dönem mucitlerini ele aldığı yeni bir video belgesel serisi başlattı. Kısa videolar halinde paylaşılacak olan ‘GIANTS’ isimli belgesel serisi, elektronik müziğin gelişimine yön veren sanatçı, mucit ve mühendislere odaklanarak gün yüzüne çıkmamış hikayelerini gözler önüne sermeyi hedefliyor.

Serinin ilk konuğu, en az Moog synthesizer’ının geliştiricisi Robert Arthur Moog kadar önemli bir isim olan Herb Deutsch.

Aynı zamanda eğitimci ve besteci kimliğiyle de bilinen Deutsch, ilk tüketici synth’i Minimoog’un öncülü olan devasa boyuttaki Moog modüler synthesizer sisteminin geliştirilmesinde aktif rol almıştı. ‘GIANTS’ın Herb Deutsch anlatımıyla yayınlanan ilk bölümünden yansıyan başlıca konular, Moog fabrikasının ilk günleri, Deutsch’un icat edilmesinde katkı sunduğu synthesizer’ın günümüze uzanan mirası ve Deutsch’un müziği tanımlayış biçimiyle ilgili özgün bakış açısı.

Belgesel serisindeki ilk videoyu aşağıda izleyebilir, diğer bölümler için Moog’un YouTube kanalını buradan takibe alabilirsiniz.

‘Dünyanın Ritmi: New York’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...