Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Oslo'da LGBT gece kulübüne silahlı saldırı

Olay, terör saldırısı olarak değerlendiriliyor

  • MELİS ÖZEK
  • 27 Haziran 2022
Oslo'da LGBT gece kulübüne silahlı saldırı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Oslo'da bir LGBT gece kulübü önünde silahlı saldırı düzenlendi. 25 Haziran Cumartesi günü erken saatlerde gerçekleşen saldırıda iki kişi hayatını kaybetti.

Gece yarısı saat 1 sularında Oslo şehir merkezinde bulunan London Pub yakınlarında başlatılan ateşli saldırı 10'un üzerinde ağır yaralı ve 50-60 yaşlarında iki kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlandı.

Oslo'nun en büyük LGBT kulübü olarak bilinen The London Pub önündeki ateşli saldırı; 10 gün süren onur ayı kutlamalarına paralel, aynı gün The London Pub yakınlarında düzenlenmesi planlanan onur yürüyüşünden de saatler önce gerçekleşti.

Üzerinde iki adet silahla bulunan 42 yaşındaki şüpheli, saldırının hemen ardından tutuklandı.

İran asıllı olup ruhsal sağlık sorunları olduğu bildirilen şüpheli; cinayete teşebbüs, cinayet ve terör suçları ile yargılandı.

Norveç iç istihbarat ve güvenlik başkanı Roger Berg basın toplantısında, saldırının "radikal İslamcı terörü" olarak ele alındığını açıkladı.

Norveç gazetesi Aftenposten, şüphelinin şiddet dahil olmak üzere geçmiş suçlarından tanınıyor olduğunu da açıkladı.

Washington Post aracılığıyla dehşete düştüklerini bildiren Norveç Kralı Herald, saldırıda etkilenlere başsağlığı dileklerini iletti.

Değerlerimizi korumak için birlikte durmalı; özgürlük, çeşitlilik ve saygı, ifadelerini ekledi Herald.

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store; saldırıda hayatını kaybedenler anısına düzenlenen bir anıtta, ayrımcılık, önyargı ve her tür nefrete karşı mücadelenin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Støre, "Hüzün ve öfke kaplı şehrin, özgür ve güvenli bir yaşam sürme hakkı uğuruna savaşma isteklerini dile getiren insanlarla dolu" olduğunu belirtti.

Norveç'te toplu silah saldırıları, silah yasaları nedeni ile oldukça nadir yaşanmakta. 2011 yılında yaşanan bir saldırıda 77 kişinin ölmesi üzerine, yarı otomatik silahlar da tamamen yasaklanmıştı

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...