Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
MÜZİK

Penny Darko ilk kısaçalarıyla içindeki odanın kapılarını açtı

Sanatçının ‘The Room’ isimli kısaçaları dijital platformlarda

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF & KAPAK TASARIMI: KIVILCIM GÜNGÖRÜN
  • 10 Nisan 2021
Penny Darko ilk kısaçalarıyla içindeki odanın kapılarını açtı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Çalışmalarını İstanbul’da sürdüren multidisipliner sanatçı Birce Kirkova’nın techno projesi Penny Darko, ilk kısaçalar albümüyle karşımızda.

4 parça içeren “The Room” adlı kısaçalardan ilk iki tekli olan “Basstable” ve “Psychotable” adlı çalışmalar bir süre önce müzikseverlerle paylaşılmıştı. “The Room”un sürprizleri ise “Don’t You Dare” ve “Who Are You?” isimli iki yeni parça oldu.

Agency666’in (Arda Genç) kurucusu olduğu plak şirketi Psychocharmant Records’dan çıkan “The Room”, fütüristik ses tasarımı, arpejli bas dizileri, şaşırtıcı perküsiyon düzenlemeleri ve gizemli ses öğeleriyle dinleyicilere Penny Darko’nun iç dünyasına yolculuk etme fırsatı tanıyor.

İlk kısaçaları hakkında özel açıklamalarda bulunan sanatçı, şu sözleri sarf etti: “The Room benim içimdeki odayı temsil ediyor. Bu odanın içinde sevdiğim insanlar, özlem duyduklarım, acı ve mutluluklarım hepsi var. Üretim süreci inanılmaz heyecan verici geçti. Çok fazla çalıştım. Çok fazla müzik dinledim. Sürekli ben nasıl bir müzik yapmak istiyorum sorusunu sorup farklı farklı denemeler, çalışmalar yaptım.”

“EP’yi yapma sürecim aynı zamanda benim Ableton’ı öğrenme sürecim olduğu için tempolu geçti; yapmak istediğim bir şey olduğu ve bulamadığım, sürekli sormak zorunda kalıp sinirlerime hakim olamadığım zamanlar oldu. Bunu nasıl yapacağım, şu efekti nasıl yapabilirim gibi sorularla çok mücadele ettim ama inanılmaz yetenekli prodüktör Arda Genç (Agency666) sürekli yanımdaydı ve bu krizlerin hepsi çok kolay ve hızlı bir şekilde atlatıldı. Bana sabırla her şeyi öğretti. Aranjmanlarda çok iyi fikirler verdi. Şarkıların mixing’ini beraber yaptık, mastering işlemini direkt Arda yaptı. Bana da mastering işlemini hâlâ öğretiyor.”

“Hayalimde Bjarki’nin 'bbbbbb records' ve Anetha’nın 'Mama told ya' plak şirketlerinden en az bir şarkı çıkarmak var. Yakında onlara özel hazırlayacağım şarkıları yollayacağım. Haziran ya da Temmuz ayında bir single daha yayınlamak istiyorum. Süreç ben Ableton’ın başına oturdukça aklıma yeni fikirler geldikçe büyüyüp sürekli değişiyor ve gelişiyor. Hayatta en çok yapmak istediğim şeylerden biriydi müzik. Arkadaşlarıma, özellikle bu süreçte desteğini asla esirgemeyen Agency666’e bana inandıkları ve destekledikleri için sonsuz teşekkür ediyorum.”

Penny Darko’nun 4 yapım içeren ilk kısaçaları “The Room”u aşağıda dinleyebilirsiniz.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...