Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
Listeler

Spotify listesi: TB-303 ile yapılan 105 parça

Daha fazla acid!

  • HARRISON WILLIAMS
  • 3 Mart 2021
Spotify listesi: TB-303 ile yapılan 105 parça

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Roland’ın 1982’de çıkan ve üretimi 1984’te sona eren synthesizer ürünü TB-303, 80’li yıllarda müzik prodüktörlerinin yaratıcılıklarını üzerinde en çok konuşturdukları donanımlardan biri olmuştu.

O dönemin rave jenerasyonunun müzik kültürünün şekillenmesinde önemli yeri olan ürün ilk başlarda bas gitar seslerini simüle etmek için tasarlanmıştı. Birincil üretim amacı kimi çevrelerce ticari başarısızlık olarak nitelendirilen synthesizer, sonraki yıllarda elektronik müzik prodüktörlerinin ilgi odağı oldu ve “acid” türünün ortaya çıkmasında kullanılan başat donanım olarak tarihe geçti.

Hintli prodüktör Charanjit Singh, TB-303’ü elektronik müzik prodüksiyonu için kullanan ilk müzisyen olarak bilinse de Chicagolu üçlü Phuture’nin 1987 yapımı parçası “Acid Tracks”, acid house türünün ilk örneği olarak gösteriliyor. 12 dakika uzunluğundaki parça, sonraki süreçte Chicago’daki diğer birçok müzisyeni etkilediği gibi Birleşik Krallık’taki rave akımının filizlenmesinde de rol oynadı.

Mixmag, her yıl 3 Mart’ta kutlanan “303 günü” dolayısıyla geçmişten bugüne TB-303 kullanılarak üretilmiş olan 100'ü aşkın parçayı bir Spotify listesinde derledi. TB-303 ile üretilen parçalardan oluşan listeyi aşağıda dinleyebilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...