Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Sama’ Abdulhadi 12 ve 13 Kasım'da İzmir ve İstanbul'da çalacak

Jeton gecelerinin Hangout PSM ve Volkswagen Arena’da düzenlenecek yeni buluşmaları Filistinli sanatçı Sama’ Abdulhadi’yi konuk edecek

  • MIXMAG TURKEY
  • 8 Kasım 2021
Sama’ Abdulhadi 12 ve 13 Kasım'da İzmir ve İstanbul'da çalacak

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Filistinli DJ/prodüktör Sama’ Abdulhadi, Jeton gecelerinin 12 ve 13 Kasım’da peş peşe düzenlenecek yeni etkinliklerinde sırasıyla İzmir Hangout PSM ve İstanbul Volkswagen Arena sahnesinde olacak.

İşgal altındaki Filistin topraklarında İsrail'e karşı 2000 yılında baş gösteren İkinci İntifada döneminde hayatın çetin yüzü ile çok erken yaşta tanışan sanatçı, DJ’likle 2006 yılında Ramallah’ta tanıştı. Daha sonra üniversite eğitimi için gittiği Lübnan’da şekillenmeye başlayan müzikal estetiğini önce Ürdün, sonrasında da İngiltere’de aldığı ses mühendisliği ve müzik prodüksiyonu eğitimleriyle üst seviyelere çıkardı. Dünyaya geldiği zorlu coğrafyanın politik ve belirsizliklerle dolu atmosferinden sıyrılarak müziğe olan tutkusun kendisini götürdüğü yolda ilerlemeye koyulan Sama’ Abdulhadi, “Filistin techno’sunun kraliçesi” yakıştırmasıyla dans müziğinde mücadeleciliğin ve yılmayan duruşun simgesi oldu.

Özellikle 2018 yılında Boiler Room için Filistin’de kaydedilen şovdaki performansıyla ismini dünya çapında geniş kitlelere duyuran sanatçı, geçen yıl Batı Şeria’daki Eriha şehri yakınlarında bulunan tarihsel bir yapı içinde düzenlenen etkinlikte çaldığı için gözaltına alınmış ve uzun süre özgürlüğünden alıkonmuştu.

Abdulhadi'nin derhal serbest bırakılması için change.org'da başlatılan imza kampanyasını 100.000'i aşkın kişi imzaladı ve sanatçı bir süre sonra kefaletle serbest bırakıldı.

Son zamanlarda çalışmalarını Paris merkezli olaraj sürdüren Sama’ Abdulhadi, yeni sezondaki Jeton etkinliklerinin 12 ve 13 Kasım’da peş peşe düzenlenecek buluşmalarında sırasıyla İzmir ve İstanbul'da sahne alacak. İzmir Hangout PSM'de gerçekleşecek ilk etkinlikte Abdulhadi'ye Pina Tesla eşlik ederken, Volkswagen Arena'da katılımcılar ayrıca Ferhat Albayrak ve Danny Wabbit’i de dinleme fırsatı elde edecek.

Sama’ Abdulhadi’nin İzmir ve İstanbul şovlarının biletlerine aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

SAMA' ABDULHADI | HANGOUT PSM, İZMİR - 12 KASIM 2021 SAMA' ABDULHADI | VOLKSWAGEN ARENA, İSTANBUL - 13 KASIM 2021

Sama’ Abdulhadi’nin önceki ay Marsilya’da düzenlenen Utopia Festival’daki etkileyici şovunu izleyin!

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...