Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Sercan Yanbay Extrema Outdoor yolcusu

Sercan Yanbay, Belçika'nın önde gelen elektronik müzik festivallerinden Extrema Outdoor'un üçüncü gün programı kapsamında 5 Haziran'da sahne alacak

  • MIXMAG TURKEY
  • 29 Mayıs 2022
Sercan Yanbay Extrema Outdoor yolcusu

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Belçika'nın önde gelen house ve techno müzik festivali Extrema Outdoor, bu yıl yine yıldızlar geçidi gibi. Festivalin 3-5 Haziran'da gerçekleşecek 2022 organizasyonunda çalışmalarını Türkiye'de sürdüren DJ/prodüktör Sercan Yanbay da sahne alacak olan isimler arasında.

Geçmişi 1992 yılına, Marcel Mingers tarafından Hollanda'da kurulan elektronik müzik oluşumuna kadar uzanan Extrema, ilk festivalini 1996 yılında düzenledi. 2011 yılında Belçika'nın Limburg kentindeki yerleşim yeri Houthalen-Helchteren'da ilk Belçika festivalini düzenlemeye başlayan ve ülkeye aynı zamanda Labyrinth Productions ve Labyrinth Club'ın kurucusu Uğur Akkuş'un girişimleriyle kazandırılan Extrema Outdoor, o gün bugündür Belçika'nın çekim merkezi haline gelen müzik festivallerinden biri. Extrema Outdoor Belgium, bu yıl 11'inci buluşmasını hayata geçirecek.

Festivalin bu yılki programında Sercan Yanbay'ın yanı sıra Len Faki, Butch, Sasha, John Digweed, Amelie Lens, Adam Beyer, Maceo Plex, Agents Of Time, Adriatique, ARTBAT, Joseph Capriati, Tale Of Us, Nastia ve Nicole Moudaber dahil pek çok DJ yer alıyor.

100'den fazla sanatçının 7 farklı sahnede hünerlerini sergileyeceği festivalde Sercan Yanbay, 5 Haziran Pazar günü “Eristoff x Labyrinth” sahnesinde müzik tutkunlarının karşısında olacak. Bu, çalışmalarını Türkiye'de sürdüren bir DJ'in Extrema Outdoor'daki ilk şovu olacak.

Müzik yolculuğunda 2012-2013 yılları arasında Radyo Boğaziçi koordinatörlüğünde düzenlenen "Battle of the DJs" yarışmasını Antalya birincisi olarak kazanmasıyla ve aynı zamanda Gezi Makinesi koordinatörlüğünde Red Bull Crawling sahnesinde yer almaya hak kazanmasıyla önemli dönemeçlerden geçen Yanbay, 2013 yılından itibaren ilk prodüksiyonları “Origin” ve “Endless” gibi çalışmalarıyla beğeni toplamaya başladı. Bir süre groove, electro house ve progressive house tarzlarında müzik yapan Sercan Yanbay, 2020 yılında yeni bir yönelimle melodik ve progressive techno tarzına geçiş yaparak “Mist”, “Amnesia”, “Endless”, “Dark Position” ve “Progressive Minds” gibi dikkat çekici solo çalışmalara imza attı.

Sercan Yanbay'ın diskografisindeki öne çıkan yapımları aşağıda dinleyebilir, Extrema Outdoor'un 2022 buluşmasıyla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...