Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Ukrayna halk şarkısı elektronik dokunuşlarla yeniden yorumlandı: ‘Cherry Garden’

Serge Proshe’nin prodüksiyonunu, July Vitraniuk’un vokalini üstlendiği projeye The Organism, Minörs ve Jean Vayat katkı sağladı

  • MIXMAG TURKEY
  • 10 Nisan 2022
Ukrayna halk şarkısı elektronik dokunuşlarla yeniden yorumlandı: ‘Cherry Garden’

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Ukrayna’nın sevilen halk şarkılarından “Oi U Vishnevomu Sadu”, elektronik müzik tınılarıyla yeniden yorumlandı.

Yapımını Ukraynalı prodüktör Serge Proshe, vokal kaydını ise July Vitraniuk’un üstlendiği ve “Cherry Garden” şeklinde yeniden isimlendirilen projenin geçmişi, nesiller boyunca Ukraynalı kadınların sevdikleri erkeklere ithafen seslendirdiği bir halk şarkısına uzanıyor. Özellikle 2. Dünya Savaşı sırasında yurt savunması, barış ve sevgi gibi konuların yansıması olan şarkı, yıllar sonra ülkede tekrar yaşanan sancılı süreçte barış için yeniden belleklerde tazeliğini koruyor.

Organic Tunes’tan çıkan çalışma hakkında sanatçılar paylaştıkları bildiride, “Bazen birbirimizi anlamakta zorlanabileceğimizin bilincindeyiz, ancak ruhumuz ve benliklerimiz müziğin diliyle konuşabildiği zaman her şey herkes için anlaşılır hale geliyor. Bu çalışmadaki müziklerin barışın simgesi olup savaşın sonlanmasına katkı sağlamasını umuyoruz” mesajını paylaştı.

Proje, “Cherry Garden”ın orijinal elektronik düzenlemesinin yanı sıra The Organism ve Jean Vayat’tan birer, Minörs’ten ise iki remiks içeriyor.

Projeye remiksiyle katkı sunan prodüktörlerden biri olan The Organism ayrıca önümüzdeki haftalarda “Big Pony” isimli yeni solo çalışmasını tüm dijital platformlarda yayımlayacak. Çalışma, Organic Tunes’un “Organic Collection Vol. 1” derlemesindeki altı orijinal parçadan biri.

“Cherry Garden”ı remiksleriyle birlikte aşağıda dinleyebilirsiniz.

Serge Proshe

July Vitraniuk

The Organism

Jean Vayat

Minörs

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...