Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Tayland'daki gece kulübü yangınına soruşturma

Yaşları 17 ile 49 arasında değişen 15 kişi hayatını kaybederken, 40 kişi yaralandı

  • MIXMAG TURKEY
  • 8 Ağustos 2022
Tayland'daki gece kulübü yangınına soruşturma

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Cuma günü Bangkok yakınlarında bulunan bir gece kulübünde yangın çıktı. Çıkan yangının ardından, Tayland Başbakanı Prayuth Chan-ocha tarafından soruşturma başlatıldı.

5 Ağustos Cuma günü saat 01:00'de Tayland'ın başkenti Bangkok'a sadece 90 mil uzaklıktaki Chon Buri'de konumlanan Mountain B'de yangın çıktı. Çıkan yangında yaşları 17 ile 49 arasında değişen 15 kişi hayatını kaybederken, 40 kişi yaralandı.

Olay yerine müdahalede bulunan itfaiye ekiplerine göre üç saat süren yangın, duvarlarda bulunan ses geçirmez köpük kaplama nedeni ile normalden hızlı yayıldı.

Alev alan parti müdavimlerinin dehşet içerindeki kaçışları, yangın sırasında çekilen görüntülere yansıdı.

Yangının kaynağı bilinmiyor. Yetkililer araştırmaları sürdürürken Vali yardımcısı Naris Niramaiwong, kaynağın kısa devre olabileceğini öne sürdü.

Başbakan Prayuth Chan-ocha başsağlığı dileklerinin ardından soruşturmaları arttırdı.

Olay ardından Bangkok Post, 27 yaşındaki kulüp sahibi Pongsiri Panprasong'un ölüme neden olan ihmalkarlık ve izinsiz gece kulübü işletmekten gözaltına alındığını, kulübün restoran olarak kayıtlara geçtiğini ekledi.

Olay sırasında hayatını kaybeden DJ'in performansı sırasında alevlenen kulüpte, sanatçının kendisi dahil kabin çevresindekiler zarar gördü.

Kol ve gövde yanıkları ile kurtulan Chalit Chotisupakarn, “Hiçbir şey göremedim, her şey karanlıktı. 'Çık dışarı! Çık dışarı!' çığlıkları sardı etrafı. Dışarı çıkmaya çalıştık. Vücutları ateşle kaplı insanlar vardı” ifadelerini kullandı.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...