Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Tiflis’in önde gelen kulübü KHIDI polis baskını sonrası mühürlendi

Kolluk güçleri ‘vaktinden önce etkinlik düzenlediği’ gerekçesiyle kulübe baskın düzenledi ve mekanı mühürledi

  • MIXMAG TURKEY
  • 9 Aralık 2021
Tiflis’in önde gelen kulübü KHIDI polis baskını sonrası mühürlendi

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Gürcistan’ın simge kulüplerinden biri konumundaki KHIDI geçtiğimiz hafta sonu yapılan polis baskını sonrası kapatıldı.

KHIDI yöneticilerinin paylaştığı bilgiye göre baskın, kulübün pandemi kısıtlamalarıyla geçen 21 aylık uzun sürenin ardından 3 Aralık’ta düzenlediği ilk partisi sırasında yaşandı.

Ülke çapındaki pandemi kısıtlamalarını 1 Aralık’tan itibaren hafifleten yeni uygulamaya eğlence sektörünün diğer iş kolları dahil edilmesine rağmen gece hayatının kapsam dışı bırakılması, endüstri çevrelerinde tepkiyle karşılanmış ve KHIDI bunu protesto etmek amacıyla 3 Aralık’ta etkinlik düzenlemişti. Polis baskını, düzenlenen protesto etkinliği sırasında gerçekleşti ve kulüp para cezası kesilerek mühürlendi. Yapılan bu işlemle ilgili kulüp sahiplerine herhangi bir resmi bildirim yapılmadığı kaydedildi. 1 Aralık'ta hayata geçen yeni uygulama ile tiyatro, bar ve stadyum gibi eğlence sektöründe faaliyet gösteren diğer kapalı alanların açılmasına izin verilmişti.

Kulübün kurucu ortaklarından Johan Alexander, Mixmag’e yaptığı açıklamada, “Etkinlikte %75 kapasiteyle katılımcıları ağırladık. Yasal prosedürlere uyarak tam aşılı, koronavirüsü geçirip iyileşmiş veya negatif test sonucu olan kişileri içeri aldık. Uygulamada olan mevcut aynı prosedürlerle 8 Ekim’de resmi makamların onayıyla 1.500 kişilik test etkinliği yapmıştık ve sonrasında yapılan tekrar testlerde sadece 4 kişi pozitif çıkmıştı. 21 aydır biriken borçlarımızın faizi nedeniyle banka hesaplarımız donduruldu ve kişisel eşyalarımıza haciz kondu. Yaşanan bu durum hepimiz için çok yaralayıcı oldu. Birlikte çalıştığımız pek çok insan uzun zamandır işlerini yapamıyor” dedi.

Gürcistan Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler Birliği’nden bir yetkiliye ulaştığımızda ise aldığımız yanıt şu oldu: “Hükümet, kısıtlama tedbirlerini hafifletme üzerindeki çalışmalarına devam ediyor, yakında kulüpler de açılacak. KHIDI, sürecin bitmesini beklemedi ve meydan okuma amacıyla bir günlüğüne kapılarını açtı. Kısıtlamalar kaldırılmaya devam ettikçe bu işletmelerin de açılması için gerekli mercilerle koordineli çalışıyorum. KHIDI açıklanacak tarihten önce illegal parti düzenlememesi yönünde uyarıldı ama yapılan ikazlara uymadılar.”

Johan Alexander ayrıca, kulübün mühürlenmesinin ertesi günü konunun hükümet birimleri arasında tartışıldığını, kulüplerin 17 Aralık’ta açılacağını öğrendiklerini ama ellerinde şimdilik daha fazla detay olmadığını kaydetti.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...