Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Timeless Memories II - Sound of Saturn

Geçmiş ve geleceğin harmanlanması temasıyla meydana çıkan Timeless Memories II, Overdaze sunumu ile Grand Pera’da

  • MIXMAG TURKEY
  • 16 Haziran 2022
Timeless Memories II - Sound of Saturn

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Müzik ve deneyimin bir arada bulunduğu Timeless Memories etkinliği 25 Haziran’da Grand Pera AVM’de tarihi Emek Sahnesi'ni de kapsayan alanda, 5. katta katılımcılarına çeşitli deneyimler sunmaya hazırlanıyor.

Müziğin yanında çeşitli aktivitelerin de bulunduğu Timeless Memories etkinliği, Badqode adıyla bilinen Gökhan Doğan tarafından Emek Sahnesi'nde gerçekleştirilecek dijital enstalasyon ile etkinliğe farklı bir boyut kazandırıyor.

NFTPrime sponsorluğunda gerçekleşecek olan dijital sergi BADQODE’un SOUND OF SATURN ismini verdiği konseptini içeriyor.

Sound of Saturn, Cassini uzay aracının topladığı ses datalarının görselleştirilmesiyle meydana çıkan bir veri heykel sergisi.

Sergiyle ilgili yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Cassini’s Diaries Audio Visual Data Driven Sculpture Serisi’nde çocukluğumuzun kahramanı Cassini’nin, tüm uzay yolculuğu sırasında Satürn ve diğer gezegenleri organik bir form olarak nasıl gördüğünü ve hissettiğin Banliyö’nün ses aranjesi ile deneyime sunacak.

Sound Of Saturn NFT Koleksiyonunda, derin uzayın ilk Uzay Aracı Cassini’nin, yolculuğunda topladığı radyo dalgası verileri, NASA’nın halka açık arşivlerinden işlenerek yeniden hayat buluyor. Cassini’nin derin uzayın sırlarına doğru cesurca keşfi sırasında topladığı tüm veriler radyo frekanslarından ses frekanslarına çevrilmiştir. NASA’nın açık kaynak kütüphanelerinden toplanan bu veriler ses ile etkileşimli olarak görselleştirilmiştir.

Cassini’s Diaries, organik formların görme biçimlerinden ilham alınarak karakterin gözünden ve ruhundan tekrardan simule edilen bir veri heykelleri serisi olarak Emek Sahnesi'nde yerini alıyor. Uzay yolculuğunu, yine Satürn’ün halkaları arasına kendisini bırakarak sonlandıran Cassini’yi, bir neslin kahramanı yapan en önemli noktalardan biri ise kendini imha etmeden önce gördüğü son görüntünün dünya, evi olmasıdır. Özellikle Shakespeare’in eserlerinde de kahramanlık olarak karşılığını bulan kendini yok etme eylemi, Satürn’ü ve Cassini Uzay aracını, organik ve duyguları olan birer kahraman olarak konumlandırma yolculuğumuza ışık tutmaktadır."

Etkinlik, 3 farklı müzik sahnesinde eş zamanlı müzik akışı sunmanın yanı sıra, gün boyu sürecek çeşitli aktivitelerle katılımcılara çeşitli deneyimler sunuyor.

Müzik ve deneyimin ön planda olduğu Timeless Memories etkinliğinde; Kadebostany, Anatolian Sessions, Jos & Eli ve 10 farklı yerel DJ ile toplamda 13 DJ, 3 farklı sahnede müzik deneyimi sunacak.

Müziğin yanında,

Emek Sahnesi'nde: Hang drum sessions, poi dans sessions, audio visual show gibi aktiviteler gün akışında yer alırken,

Fuaye alanında: Ahu Polat tarafından festival wear defilesi, tattoom art gallery dövme standları, coctail workshop seansları, Pera Heykel Sanat tarafından sergilenecek pop-art heykel eserler, VR deneyim alanı bulunuyor.

25 Haziran’da gerçekleşecek olan Timeless Memories etkinliği 17:00’da kapılarını Grand Pera’da açacak. Biletlere buradan ulaşabilirsiniz.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...