Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Kendine Has Babylon Soundgarden sanatçılarından Weval yeni projesiyle karşımızda: ‘Time Goes’

Dört parçadan oluşan yeni kısaçalar albümlerini çıkarmanın heyecanını yaşayan Hollandalı ikili, 28-29 Mayıs'ta Yapı Kredi bomontiada’da gerçekleşecek Kendine Has Babylon Soundgarden Festivali'nde sahne alıyor

  • MELİS ÖZEK
  • 18 Mayıs 2022
Kendine Has Babylon Soundgarden sanatçılarından Weval yeni projesiyle karşımızda: ‘Time Goes’

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Harm Coolen ve Merijn Scholte Albers'ten oluşan Hollandalı ikili Weval, yeni kısaçalar albümleri "Time Goes" ile nostaljik bir yolculuk yaşattı bizlere. 4 parçadan oluşan proje, ikilinin 2021’de çıkardığı "Changed For The Better" kısaçalarının bir devamı niteliğinde. Ninja Tune bünyesindeki plak şirketlerinden Technicolour'dan çıkardıkları yeni projelerinin heyecanını üzerinde taşıyan Weval, 28-29 Mayıs'ta Yapı Kredi bomontiada’da düzenlenecek Kendine Has Babylon Soundgarden Festivali programı kapsamında İstanbul'da sahne alacak.

Kısaçalar genel anlamda ilhamını 90’lardan alıyor; trip hop ve big beat gibi türlerden beslenerek yeni yaklaşımlarla dolu, bir o kadar da nostaljik bir yolculuğa çıkartıyor bizleri.

Hipnotik vokaller üzerine inşa edilen "Minute by Minute", ilhamını Underworld'ün "Born Slippy" parçasının girişinden alıyor. “Tekrar tekrar duymak istediğimiz bir intro” ifadelerini kullanıyor ikili.

Kısaçaların ilk parçası "All Alone", Weval’a has sıcak synth’lerle dolu duygusal bir parça. Bir ayrılık sonrası bestelenen bu parça için Weval, “Yalnız olmadığımızı biliyoruz ve benzer süreçten geçenlere iyi gelecek bir parça yaratmak istedik” diyor.

Projeye ismini veren parça "Time Goes", 90’ların ikonik plaklarından alıyor ilhamını. Weval, büyük ölçüde o dönemin elektronik müzik kültüründen beslendiklerini dile getiriyor. Bu nedenle de bu parça için öncelik, sample kullanmadan bu plaklara benzer davul ve bas dizilimleri yaratmak olmuş.

Ve albüm enerjik ritimlerle dolu "March On" ile sona eriyor. Başarılı ikili, yeni kısaçalar albümlerinin ilk çıkış teklisi olan "Minute by Minute" parçasını şubatta, projeye ismini veren ikinci tekli "Time Goes"u ise mart ayında dinleyicileriyle paylaşmıştı. "All Alone" ve "March On", projede tamamlayıcı rol üstlenen diğer iki yapım olarak dijital platformlardaki yerini böylece almış oldu.

Pozitif deneyimiyle Yapı Kredi bomontiada’da gerçekleşecek Kendine Has Babylon Soundgarden festivalinin ilk gün programında Weval ile birlikte Artz & Bugy, canlı performansıyla Hey! Douglas, Dilan Balkay, Bosphoroots, Balkan Marching Band, Simba Roots Sound System, Volkan Judocu, Discolog, Bant Mag DJs ve Murat Beşer ile Levent Şen sahne alırken, 29 Mayıs Pazar günü programında Yüzyüzeyken Konuşuruz, Gaye Su Akyol, Sattas, Mert Demir, Geeva Flava, Kaan Düzarat, Hünkar, Garan Garan ve Kiwi'nin yanı sıra Ras Memo ile Da Frogg müzikseverlerin karşısında olacak.

Weval’ın dört parçalık yeni kısaçalar albümünü aşağıda dinleyebilir, Babylon Soundgarden’daki yerinizi ayırtmak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

KENDİNE HAS BABYLON SOUNDGARDEN | 28-29 MAYIS 2022 - YAPI KREDİ BOMONTİADA, İSTANBUL

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...