Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Yasaklar gerçekten COVID-19'un yayılmasına engel oluyor mu?

Eğlence yerlerine gelen yasaklar toplum sağlığını sanıldığının tam tersi biçimde etkiliyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 14 Ocak 2022
Yasaklar gerçekten COVID-19'un yayılmasına engel oluyor mu?

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

İngiltere’de yapılan bir araştırma, eğlence yerlerine gelen yasakların düşünülenin tam aksine koronavirüs vakalarının yayılmasında dışarıdaki herhangi bir aktiviteden daha farklı bir etki yaratmadığını ortaya koydu.

Bunun yanı sıra en çarpıcı nokta ise bu yasaklarla beraber artan illegal partilerin hem vaka sayısında hem de toplum sağlığına etkisinin daha büyük olması. Araştırma, yasaklar nedeniyle artan illegal partilerde herhangi bir şekilde COVID-19 aşı veya PCR testi kontrolü yapılmadığını ve aynı zamanda bu partilerde kulüplere oranla cinsel taciz vakaları, yasaklı madde kullanımı ve alkol zehirlenmelerinin daha çok ortaya çıktığını savunuyor.

Night Time Industries Association CEO’su Michael Kill, kısıtlamalar nedeniyle "ev partilerinin ve yasa dışı olayların büyük bir artış göstereceğini, insanların sosyal etkileşimlerinden asla vazgeçmeyeceğini ancak doğru kanallara aktarılmazsa bunun toplum sağlığı açısından ciddi zararları olabileceğini" düşünüyor.

Türkiye’de geçtiğimiz hafta kapsamı genişletilen müzik yasakları ile beraber içki-sigara gibi ürünlere gelen zamlar ve son zamanlarda sıkça karşılaştığımız sahte içki zehirlenmeleri de İngiltere’deki araştırmanın ortaya koyduklarıyla paralellik göstermekte.

Yasaklamaların bir çözüm olmadığı sosyal araştırmalarla dünyada ortaya konurken Türkiye’de tam tersine daha da katılaştırılması toplumsal sağlığı ilerleyen günlerde daha da fazla etkileyecek gibi görünüyor.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...