Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
ÖNE ÇIKANLAR

Yerel sahnenin yeni platformu: Noirgazer

Karanlığın işitsel yansımaları

  • MUSTAFA TOKGÖZ
  • 2 Ekim 2022
Yerel sahnenin yeni platformu: Noirgazer

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Ülkemizin gelişmeye hız kesmeden devam eden müzik sahneleri göz kamaştırıyor. Noirgazer, bu konuda sahnenin başarılı sanatçılarını ve dinleyicilerini bir araya getirerek lokal sahneyi global standartlara taşımayı hedefliyor. Platformun kurucusu Mert Uzbay; “Üretimleri içerisinde karanlık elementler barındıran sanatçılar ile onları takip eden ve takip etmek isteyen dinleyicileri bir araya getirmeyi hedefledik” diyerek amaçlarını açıkladı. Uzbay, “Temel motivasyonumuz, Noirgazer’ı tanımlayan müziğin karanlık yanlarını bir çatı altında toplayarak, bu rota ve çevresinde gezinen sanatçılara ve dinleyicilere cesaret vererek uluslararası bir seviyede topluluk yaratmak” diyerek Noirgazer’ın esas çıkış noktasını tanımladı.

Çiçeği burnunda platform, kendinden emin ve kendine has adımlar ile ilerlerken, 27 Mayıs 2022 tarihinde Moda All Saints Kilisesi’nde Purgegazing adını verdiği konsept ile ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında sahnemizin dikkat çekici isimlerinden olan Varteres Durise, Engin Saatçılar ve Taner Yücel sahne aldı. Noirgazer ekibinin kendi imkanlarıyla gerçekleştirilen bu etkinlikteki tüm biletler kısa süre içerisinde tükendi. Platformun bir sonraki etkinliği, 8 Ekim 2022 tarihinde İstanbul, Kadıköy’de bantmag.havuz/bina’da Fallgazing adını alan konsepti ile gerçekleştirilecek. Etkinlikte Varteres Durise, Başar Ünder ve Arcade Ghoul gibi önemli isimler sahne alacak.

Türkiye’deki kendine has müzik sahnesinin profesyonel bir destekçisi olmayı hedefleyen Noirgazer, hem kitleleri hem de müzisyenleri tek bir çatı altında toplayarak ve sıra dışı etkinlikler düzenlemeye devam etmeyi hedefliyor.

Noirgazer'ın yeni projeleriyle ilgili en güncel gelişmelerden haberdar olmak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...