Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

2021’deki festival sahnelerinde aslan payı elektronik müzik sanatçılarına ait

Viberate’in State of Music raporunda ayrıca geçen yıl düzenlenen festivallerin üçte birinin elektronik müzik festivalleri olduğu belirtildi

  • MIXMAG TURKEY
  • 24 Ocak 2022
2021’deki festival sahnelerinde aslan payı elektronik müzik sanatçılarına ait

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Veri analiz platformu Viberate’in yeni raporu, müzik dünyasında geçtiğimiz yılın öne çıkanlarını gözler önüne sererek 2022’deki olası trendlere ışık tutuyor.

Platformun her yıl yayınladığı State of Music raporunda son paylaşılan veriler, dünyadaki en büyük 500 müzik festivalinin 2021 yılında yalnızca üçte birinin gerçekleştiğini ortaya koydu. Gerçekleşen bu festivallerin yine üçte birlik kısmını ise elektronik müzik festivalleri oluşturdu. Bu müzik festivallerinin %57’lik bölümü, sanatçı listesini temel olarak elektronik müzik sanatçılarından oluştururken, %36’sı ise ikincil tür olarak hip-hop veya pop müzik sanatçılarını tercih etti.

Müzik türleri sınıflandırmasında elektronik müzik %33 ile birinci sırada yer aldı. Elektronik müziği %25 ile pop, %20 ile hip-hop, %6 ile rock, %5 ile metal izledi. Diğer türlerin toplamıysa %11’lik orana denk geldi.

Raporda ayrıca video paylaşım platformu TikTok’un, kariyerlerinin başında olan müzisyenler için yıllar öncesinin SoundCloud platformu gibi işlev gördüğünün altı çizildi. TikTok özellikle pop ve Latin müzik türlerinde üretim ve performans icra eden müzisyenler için seslerini dünyaya duyurma aracı niteliği taşıdı.

Tech house, Beatport’ta geçen yıl en çok satış yapan 100 müzik yapımının 44’ündeki müzik türü olarak birinciliği elde ederken, %25’i house, %19’u melodik house & techno, %6’sıysa peak time / driving techno türündeki parçalardan oluştu.

Raporun tamamını incelemek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...