Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Astroworld festivalinde 8 ölümle sonuçlanan izdiham nedeniyle Travis Scott ve Live Nation'a dava açıldı

Tüm katılımcılara bilet ücretlerinin geri iade edileceğini açıklandı

  • MIXMAG TURKEY
  • 9 Kasım 2021
Astroworld festivalinde 8 ölümle sonuçlanan izdiham nedeniyle Travis Scott ve Live Nation'a dava açıldı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Travis Scott’ın kurucusu olduğu Astroworld Festival’de 5 Kasım’da 8 kişinin izdiham nedeniyle öldüğü trajik olayın yankıları devam ediyor.

Sanatçının büyüdüğü yer olan ABD’nin Texas eyaletinin Houston kentinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve 50 bin ziyaretçinin yer aldığı festivalde 5 Kasım’da yerel saatle 21:40 sularında meydana gelen olayda sahne önünde yoğunlaşan kalabalık izdihama dönüşmüş ve 8 kişi ezilerek hayatını kaybederken 300’e yakın katılımcı yaralanmıştı.

Yaşamını yitirenlerin yaşları 14 ve 27 arasında değişirken, yaralılar arasında şu an komada bulunan dokuz yaşında bir çocuk da bulunuyor.

Olayın hemen ardından duyduğu derin üzüntüyü sosyal medya kanalıyla paylaşan Scott, olaydan etkilenenlere bir ay boyunca terapi desteği verilmesi amacıyla BetterHelp oluşumu ile koordineli hareket edeceğini, hayatını kaybeden 8 kişinin defin işlemleriyle ilgili tüm masrafları karşılayacağını ve tüm festival katılımcılarına ödedikleri bilet ücretlerinin geri iade edileceğini belirtti.

Sanatçı bu hafta sonu gerçekleşecek Day N Vegas Festivali’ndeki şovunu da iptal etti.

Houston resmi makamlarınca olayla ilgili soruşturma başlatılırken, katılımcılardan biri Travis Scott’a, festival sırasında sahnede olan bir diğer sanatçı Drake’e, organizatör firma Live Nation’a ve festivalin düzenlendiği NRG Stadyumu işletmesine dava açtı. Şimdiye kadar açılan 14 dava arasında yaralı mağdurlardan Manuel Souza’nın 1 milyon dolar tazminat talebiyle açtığı dava da var.

[Kaynak: CBS & NME]

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...