Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Casio’nun yeni klavyesi vokal sentezleyicisiyle bir ilke imza atıyor

Prodüksiyonlarınızda Daft Punk havası estirmek her zamankinden daha kolay hale gelecek

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: CASIO
  • 23 Ocak 2022
Casio’nun yeni klavyesi vokal sentezleyicisiyle bir ilke imza atıyor

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Casio, türünün ilk örneği olan ve vokal synthesizer özelliği bulunan yeni klavye modelini tanıttı.

CT-S1000V, herhangi bir metni müzik dizelerine dönüştürebiliyor ve klavyedeki notalara basıldığında bunu armonik biçimde “şarkı sözü” halinde çalabiliyor.

The Next Web’de ürün hakkında yapılan değerlendirme de değinildiği gibi, prodüktörlerin müzik çalışmalarında Daft Punk havası estirmesi CT-S1000V ile her zamankinden daha kolay hale gelecek.

Geçmişte bu efekti yakalamak, pahalı vocoder donanımları satın almayı veya bilgisayar ya da içinde bunu sağlayan yazılım olan bir sistemle bağlantı kurmayı gerektiriyordu. Casio’nun yeni klavye modeli, süreci daha direkt ve daha merkezi hale getirmesiyle öne çıkıyor.

22 farklı ses ayarı, 800 ses tonu ve 150 arpej efekti içeren CT-S1000V’de sentezleme sırasında gerçek zamanlı varyasyonlar yaratmak için konumlandırılan çeşitli kontrol düğmeleri yaratıcılığı yukarı seviyeye çıkarıyor.

Casio, daha uygun fiyatlı ancak vokal sentezleme özelliği olmayan CT-S500 modelini de eş zamanlı olarak tanıttı.

Her iki ürün Birleşik Krallık’ta 24 Ocak’ta piyasaya çıkacak. CT-S1000V 429, CT-S500 ise 379 sterlinden satışa sunulacak.

Casio’nun internet sitesinin Türkçe versiyonunda ürünler listelense de stoğa giriş tarihi ve satış fiyatıyla ilgili henüz bir bilgiye yer verilmemiş.

CT-S1000V’nin özelliklerinin tanıtıldığı videoyu ve müzisyen Christian Matthew Cullen’in klavye üzerindeki performansını aşağıda izleyebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...