Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
MÜZİK

Da Poet ve İdil Meşe’nin ortak projesi Rain Lab yeni tekli çıkardı: ‘Bir Dost Ararım’

Nuhado Records’dan çıkan çalışma tüm dijital platformlarda

  • MIXMAG TURKEY
  • 19 Mart 2022
Da Poet ve İdil Meşe’nin ortak projesi Rain Lab yeni tekli çıkardı: ‘Bir Dost Ararım’

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Beatmaker ve MC Da Poet ve şarkı yazarı İdil Meşe, trip hop projeleri Rain Lab altında yeni bir şarkı yayımladı.

Da Poet’in prodüksiyonu ile İdil Meşe’nin hikaye anlatıcılığı ve vokalinin bir araya geldiği trip hop birlikteliği Rain Lab; yalnızlık, yabancılaşma ve geride kalma endişesi konularına değinen şarkılarına “Bir Dost Ararım” adını verdi.

2016 yılından beri aktif olan Rain Lab; caz, hip hop, dünya müziği ve elektronik müziğe yer verilen ulusal ve uluslararası sahnelerde ve festivallerde yer aldı. İlk teklileri “Infatuation”ı Berlin’de Red Bull Music Stüdyo’sunda kaydeden ve Noiseist Records’dan çıkaran ikili, “Rain Lab” ismini verdikleri kısaçalarını ve Kayra’nın katkı sağladığı “Kış Uykusu”nu Nuhado Records’dan yayımladı.

İkilinin yeni teklisi “Bir Dost Ararım”, inişli çıkışlı ve belirsizliklerle dolu zamanlarda gerçek bir dost bulma ihtiyacını ele alıyor. İdil Meşe’nin parlak ve duygusal sesinden dökülen “Hayat olmuş simülasyon, ben olmuşum avatar. Yolu yordamı bilmem, şu garip dünyada” sözleri, Da Poet’in ustaca çalıp düzenlediği synth’ler, oldschool’a selam veren bas ve davulun hakim olduğu aksak ritimler, trip hop unsurlarıyla harmanlandığı turntablism’iyle birleşiyor ve dokunaklı ve nostaljik hisler uyandıran bir ses dünyası oluşuyor.

Da Poet, içlerinde “Poetika”, “Kendini Bul” albümlerinin de bulunduğu pek çok hip hop eseri, farklı müzik türlerindeki sanatçılar için yaptığı prodüksiyonları, belgesel, dizi ve filmler için yaptığı soundtrack’leri, uluslararası bilinirlik elde etmiş Beattape albümleri, 90bpm, BarışDemirel ile DPBD ve İdil Meşe ile Rain Lab projeleriyle tanınıyor. Da Poet aynı zamanda İstanbul kökenli hip hop kolektifi ve plak şirketi Nuhado Records’ın kurucusu.

Kendi ismiyle yol aldığı ve Ada Müzik’ten yayımladığı şarkılarıyla sahne alan, aynı zamanda pek çok hip hop ve elektronik müzik birliktelikleriyle uluslararası tanınırlığa erişen İdil Meşe ise Oceanvs Orientalis tarafından kurulan İstanbul - Barcelona merkezli elektronik müzik kolektifi ve plak şirketi Kanto Records’ın yöneticisi. Oceanvs Orientalis’in “General Tales of Ordinary Madness” kısaçalarındaki tüm şarkılarda, Bar25 etiketiyle çıkan “Indoor Voyager” EP’sindeki “The Cube” parçasında şarkı sözleri, bestesi ve vokali yer alıyor. İdil Meşe’nin verdiği etkileşimli elektro-akustik konserleri arasında Nublu Jazz Festival (New York), Elements Festival (Pennsylvania), Souq Festival (New York), House of Yes (New York), Drom (New York), La Bellevilloise (Paris) ve Mama Shelter (Paris) gibi konser ve festivaller yer alıyor.

Nuhado Records’dan çıkan ve mastering’ini Lowrider, kapak görselini ise Semih Çetintaş’ın üstlendiği “Bir Dost Ararım”ı aşağıda dinleyebilir, yüksek kalite versiyonunu satın almak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...