Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Don Diablo’nun NFT konseri 1.2 milyon dolara satıldı

Don Diablo’nun açık artırmaya çıkardığı dünyanın ilk NFT konseri alıcısını buldu

  • MIXMAG TURKEY
  • 19 Nisan 2021
Don Diablo’nun NFT konseri 1.2 milyon dolara satıldı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Geçtiğimiz günlerin gündem yaratan gelişmelerinden biri hatırlanacağı üzere Don Diablo’nun NFT mecrasında dünyanın ilk konserini satışa çıkarmasıyla yaşanmıştı.

SuperRare platformundan satışa çıkan “Destination Hexagonia” isimli dijital konser, 1.2 milyon dolara (600 Ethereum) alıcı bularak dünyada ilk olan bu denemede çıtayı oldukça yukarılara çıkarmış oldu.

Açık artırma için özel olarak projelendirilen ve yapımı bir yıl süren konser, video sanatçısı Paul Snijder tarafından hazırlandı. Yeşil perde efektleri ve birbirinden ilginç üç boyutlu nesne ve konumlandırmalar, Don Diablo’nun müzik ve bilim kurguya olan tutkusunun bileşiminin etkileyici bir dışa vurumu olarak tarihe geçti. Diablo bununla ilgili olarak, “Kafamda bununla ilgili uzun dönemdir dolaşan şeyleri bir araya getirmek hayalimdi. Bu daha başlangıç. İnanılmaz derecede heyecan verici yenmiş birlikleri söz konusu ve yakında tüm dünyayla paylaşmak için sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullandı.

Bir saat uzunluğunda görsel-işitsel formattaki NFT’nin tek bir kişi olan alıcısı, videoyu usb içinde özel olarak alacak. Diablo ve ekibi, NFT satışından elde edilen gelirin büyük kısmını, sanatçıları NFT mecrasına yönelmeye teşvik eden çalışmalar yürüten HEXAGON Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.

NFT’nin önizlemesini aşağıda görebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...