Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Jeff Mills antik Yunan kalıntıları önünde canlı performans sergiledi

Doğaçlama performansta Mills’e Prabhu Edouard ve Jean-Phi Dary eşlik etti

  • MIXMAG TURKEY
  • 27 Ocak 2022
Jeff Mills antik Yunan kalıntıları önünde canlı performans sergiledi

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Jeff Mills, Mikonos’a yakın konumda olan Delos Adası’nda bulunan ve UNESCO kültür mirası listesinde bulunan antik kentte doğaçlama performans sergiledi.

“Ritüelistik gücün konseri” mottosuyla hayata geçirilen projede Mills’e iki müzik sihirbazı eşlik etti: Tabla sanatçısı Prabhu Edouard ve klavyede Jean-Phi Dary.

Bu üçlüyü aynı zamanda müzik grubu Tomorrow Comes The Harvest’ın üyeleri olarak tanıyoruz. 2500 yıllık antik Yunan kalıntılarının kalbinde gerçekleşen performans, herhangi bir prova yapılmadan tamamen doğaçlama biçimde icra edildi. Delos Antik Kenti, Yunan mitolojisindeki önemli figürlerden Artemis ve Apollon’un doğduğu yer olarak biliniyor ve alanda günümüze kadar ayakta kalmayı başaran heykeller, amfi tiyatro ve diğer antik kalıntıların milattan önce 600 yılları dolaylarında inşa edildiği tahmin ediliyor.

Yönetmenliğini Christos Sarris’in üstlendiği video, Onassis Foundation tarafından paylaşıldı. Mills, projeyle ilgili şu sözleri sarf etti: “Delos Adası’nda bu canlı performansa imza atmak rüya gibi bir şeydi. Coğrafi konum, alanın sahip olduğu özellikler ve projenin amacı tam anlamıyla alışılmışın dışında. Bu şiirsel deneyim, davul sanatçısı Tony Allen ve benim ilk adımlarını attığımız ve devamını getirmeyi bu şekilde hayal ettiğimiz serinin hedefine ulaşan uzantılarından biri oldu.”

Delos Antik Kenti’ndeki doğaçlama şovun tamamını aşağıda izleyebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...