Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Kaytranada en iyi dans albümü kategorisinde Grammy alan ilk siyah sanatçı oldu

Beyoncé ise Grammy tarihinde 28 ödülle en çok kez Grammy almaya hak kazanan kadın sanatçı unvanını aldı

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: XAIVER TERA
  • 15 Mart 2021
Kaytranada en iyi dans albümü kategorisinde Grammy alan ilk siyah sanatçı oldu

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

63. Grammy Ödülleri’nde kazananlar açıklandı.

“En İyi Dans / Elektronik Albümü” kategorisinde Kaytranada ‘Bubba’ albümüyle ödül almaya hak kazandı ve dans müziğinin siyah kökenlerine rağmen bu kategoride ödül alan ilk siyah sanatçı oldu.

Grammy’de 2005 yılında hayata geçen “En İyi Dans / Elektronik Albümü” kategorisinde şimdiye kadar The Chemical Brothers, Madonna, Daft Punk, Lady Gaga, Skrillex, Aphex Twin, Kraftwerk ve Justice gibi sanatçılar ödül almıştı.

Kaytranada ayrıca Kali Uchis ile ortak çalışması “10%” ile “En İyi Dans Kaydı” kategorisinde de Grammy kaldırmaya hak kazandı. Bu kategorinin önceki yıllardaki kazananları arasında Donna Summer, Giorgio Moroder, Janet Jackson, LCD Soundsystem, Rihanna, Britney Spears, Clean Bandit ve Jess Glynne gibi sanatçılar yer alıyor.

Ödül gecesi rekorlara da imza atıldı. Beyoncé, farklı kategorilerde kazandığı yeni ödüllerle Grammy tarihinde 28 kezle en fazla sayıda ödül alan kadın sanatçı unvanını aldı. Sanatçı, yeni ödülleriyle Amerikalı bluegrass-country sanatçısı Alison Krauss’un rekorunu elinden aldı.

Bir diğer tarihi an ise Taylor Swift’in “Folklore” albümüyle kazandığı ödülle birlikte yaşandı. Swift, “Yılın Albümü” kategorisini üç kez kazanan ilk kadın sanatçı oldu.

63. Grammy Ödülleri töreninin ilk olarak Ocak ayında yapılması planlanmıştı ancak Los Angeles ve California bölgesinde koronavirüs vakalarının artış göstermesi nedeniyle 14 Mart’a ertelenmişti.

Kazananların tüm listesini buradan inceleyebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...