Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Menachem 26’dan 530. yıl projesi

Sanatçı, atalarının eski Endülüs’ten göç edişinin 530. yılında iki orijinal iki de remiksten oluşan projesiyle asırlara yayılan hatıraları tazeliyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 29 Nisan 2022
Menachem 26’dan 530. yıl projesi

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

DJ/prodüktör Menachem 26, 530. yılında atalarının eski Endülüs’ten göç edişini yepyeni bir müzik projesiyle anıyor.

Sanatçının “530 Years” adını verdiği çalışmada “Sevilla 1492” ve “Istanbul 2022” adlı iki orijinal yapım ve “Istanbul 2022” parçası için Sobek ve Daniele Di Martino imzalı iki de remiks bulunuyor.

Projesinde kendisinden çok büyükbabası ve atalarından miras kalan Sefarad kültürüne odaklanan İstanbullu sanatçı, “530 Years” ile ilgili sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştığı gönderide şu ifadeleri kullandı: “Pandemi sürecinde bu projeye odaklanmak oldukça zordu ancak geçtiğimiz yazın sonlarından beri kendimi daha motive hissetmeye başladım ve gerek arkadaşlarım gerekse dinleyicilerimden aldığım pozitif enerjiyle mirasıma odaklandığım serüvenime tekrar geri dönme gücünü buldum.”

“Tarzımı daha enerjik bir ses dünyasına yöneltmeyi bir süredir düşünüyordum; bu çalışmada Menachem 26’nın temel tarzı ve ulaşmak istediğim yeni sound arasında bir köprü oluşturmak istedim. Böylelikle tek bir parçadan rastlantısal bir üretim pratiğiyle iki farklı versiyon ortaya çıkarmayı amaçladım. İçinde bulunduğumuz yıl, aile büyüklerimin atalarının eski Endülüs’ten göç edişinin 530. yılı. Bu çalışma da bunun kısa bir hikâyesi.”

Harabe Records’dan yayımlanan kısaçalar albüm, bugün Klein Phönix’te çok özel bir etkinlikle kutlanacak. Etkinlikte Menachem 26 ile birlikte Harabe Records kurucusu Anatolian Sessions, Umutbooy ve projeye remiksleriyle katkı sunan Sobek ile Daniele Di Martino sahne alacak.

Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi ve biletlere buradan ulaşabilir, Menachem 26’nın “530 Years” projesindeki parçaları aşağıda dinleyebilirsiniz.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...