Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Moog güncelleştirilmiş Etherwave Theremin modelini tanıttı

Yeni ürün, markanın Etherwave Standard ve Etherwave Plus modellerinin güncel versiyonu olarak duyuruldu

  • MIXMAG TURKEY
  • 19 Nisan 2022
Moog güncelleştirilmiş Etherwave Theremin modelini tanıttı

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Moog Music, Etherwave Standard ve Etherwave Plus teremin modellerinin güncelleştirilmiş versiyonunu tanıttı.

Etherwave Theremin olarak adlandırılan ve yeni özellikleriyle birlikte gelen yeni model, uzman enstrümantalistlere hitap ettiği kadar tereminle yeni tanışacak olan müzisyenler için de tasarlandı.

1996 yılında Bob Moog’un bizzat tasarladığı Etherwave modeli baz alınarak geliştirilen Etherwave Theremin’in daha güçlü bas cevabı, diğer enstrümanlarla entegre olmasını sağlayan kontrol voltajı bağlantısı, bekleme moduna geçmeye imkan veren sessize alma ayarı ve kulaklık kullanırken işlevsellik yaratan “perde önizleme” özelliği, barındırdığı öne çıkan yenilikler arasında.

Kolayca kurulan anten bağlantısı ve mikrofon sabitleyici adaptörü de Moog Music’in yeni ürünü için üzerinde mesai harcadığı iyileştirmelerden.

Moog, geçtiğimiz aylarda elektronik müziğin ilk dönemlerine ışık tutan GIANTS isimli belgesel serisi başlatmış, en az Moog synthesizer’ının geliştiricisi Robert Arthur Moog kadar önemli bir isim olan Herb Deutsch ilk bölümün konuğu olmuştu.

Ürünün lansmanı kapsamında tereminist Grégoire Blanc ve müzik grubu The Octopus Project, Etherwave Theremin ile performans icra etti. Grégoire Blanc, yeni kısaçalar albümü “Lost In The Ether”in yapımında yeni model teremini kullanmış, The Octopus Project grubu ise kısa bir süre önce Moog Sound Lab’de Etherwave Theremin ile performans sergilemişti.

İsmini mucidi Leon Theremin’den alan enstrüman, elektronik müzik alanında seri üretime geçen ilk icatlardan biri olarak ilk kez 1920’de geliştirilmiş, 1928 yılında da patent altına alınmıştı.

Yenilenen Moog teremin modelinin tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...