Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Murat Pak’ın NFT projesi ‘Merge’ 100 milyon doları aşan satışıyla rekor kırdı

2-4 Aralık tarihleri arasında açık artırmaya çıkan koleksiyonda 266.885 NFT satıldı

  • MIXMAG TURKEY
  • 5 Aralık 2021
Murat Pak’ın NFT projesi ‘Merge’ 100 milyon doları aşan satışıyla rekor kırdı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

NFT dünyasında tüm dünyada dikkatleri üzerine çeken rekor Murat Pak’tan geldi.

Aynı zamanda internet üzerinden eriştiği görselleri belli bir yapay zeka algoritmasıyla paylaşan Archillect platformunun yaratıcısı olan dijital tasarımcı ve kripto sanatçısı Murat Pak, Nifty Gateway platformu üzerinde açık artırmaya çıkardığı ve Merge adını verdiği NFT projesi kapsamında toplam tutarı 100 milyon doları aşan 266.885 adet token satışı gerçekleştirerek bir rekora imza attı.

2 Aralık’ta yarım saat süren erken erişim periyodunda 299 dolarlık bedelle açık artırmaya açılan projedeki NFT’ler, sonrasında 400 ve 525 dolar arasında tekil token satış bedeli aralığına ulaştı. Açık artırmanın sona erdiği 4 Aralık’ta ise 266.885 token’lık bir satış hacmine ulaşıldı.

Diledikleri oranda toplu token alabilen koleksiyonerler, yaptıkları toplu alımlardaki oranın büyüklüğüne göre belli bir yüzdelik dilimde bonus token kazanma şansına da sahip oldu. Ayrıca toplu alım oranı ne kadar yüksekse, koleksiyona dahil edilen NFT’lerin görsel niteliği buna göre farklılık gösterecek biçimde blok zinciri üzerinde yaratıldı. Nifty Gateway platformunda projeyle herhangi bir metaveri yer almamakla birlikte koleksiyon dahilinde önceden kurgulaması yapılmış herhangi bir görsel tanımlaması da hayata geçirilmedi. Merge koleksiyonuna ilişkin her şey, projeye ilgi gösteren 28 bini aşkın koleksiyoner ile kontrat aşamasında sistem üzerinde üretildi.

Murat Pak’ın Merge koleksiyonunu farklı kılan en ayırt edici özellik, açık artırmanın yapıldığı 48 saatlik zaman dilimi içinde herhangi bir NFT birim sınırının olmayışı ve koleksiyonerlerin diledikleri sayıda toplu alım yapabilmeleri oldu. Açık artırma zaman dilimi içindeki farklı zamanlarda farklı toplu alım yapan koleksiyonerlerin cüzdanlarında bulunan farklı birimlere sahip toplu token’lar, birbiriyle birleşerek kümülatif değerini taşıyan tek bir NFT token’a dönüştürüldü. Tüm bu detaylar, Murat Pak’ın Merge projesini farklı kılan detaylar olarak tarihe geçti.

Öyle ki, projenin “kendiliğinden” ve “spontane” ilerleyiş biçimiyle ilgili Murat Pak, sosyal medya hesabındaki açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Merge aslında bir adet olan bir eser. Kim bilir belki ileride tek bir token haline gelecek. Bunu hep birlikte göreceğiz.”

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...