Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Nina Kraviz ve Ellen Allien 17 Haziran’da açıkhavayı sallamaya geliyor

Maximum Uniq Açıkhava’da gerçekleşecek etkinlik The Falls sunumuyla hayat bulacak

  • MIXMAG TURKEY
  • 3 Mayıs 2022
Nina Kraviz ve Ellen Allien 17 Haziran’da açıkhavayı sallamaya geliyor

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Nina Kraviz ve Ellen Allien 17 Haziran Cuma günü Maximum Uniq Açıkhava’da The Falls sunumuyla Türkiye’deki dinleyicilerinin karşısına çıkacak. Etkinlik, iki sanatçının Türkiye'de aynı etkinlik sahnesinde performans sergileyeceği ilk buluşma olarak kayıtlara geçecek.

трип ve Galaxiid Records plak şirketlerinin kurucusu Nina Kraviz, öğrencilik yıllarında üyesi olduğu MySpaceRocket üçlüsü ile müzik yolculuğuna başladı. Grup bünyesindeki çalışmalarının ardından 2009 yılından itibaren solo kariyerine odaklanmaya başlayan Kraviz; Naïf, Underground Quality ve Rekids gibi plak şirketlerinin yanı sıra 17 Haziran’da İstanbul’da birlikte sahne alacağı Ellen Allien’ın müzik şirketi BPitch Control’dan çıkardığı projeleriyle kariyerinde ivme yakalamaya başladı. !K7 Records’ın DJ-Kicks serisi ve fabric için hazırladığı mikslerle de karşımıza çıkan ve dünyanın en önemli sahnelerinin aranan isimlerinden biri olan Nina Kraviz, Mixmag’in Kasım 2013 sayısının kapak yıldızı olmuştu. Sanatçı son olarak dijital ve plak formatlarda yayımlanan “This Time” projesini sevenleriyle buluşturdu.

İstanbul performansı merakla beklenen bir diğer sanatçı Ellen Allien ise, yukarıda değindiğimiz gibi electro/techno tarzlarının dikkatle takip edilen plak şirketlerinden BPitch Control’u 1999 yılında müzik dünyasına kazandıran isim. Kendi jenerasyonunun en etkin figürlerinden biri olan sanatçı, 1989’da elektronik müzikle ilk teması sonrası kariyerini bu alanda şekillendirmeye karar vererek 1992’de Bunker, Tresor ve E-Wer kulüplerinin resident DJ’i oldu ve zamanla gerek Barcelona’daki Nitsa ve İbiza’daki DC-10 gibi Avrupa’nın diğer çeşitli uğrak noktalarındaki resident programlarıyla gerekse dünyanın dört bir yanındaki kulüp ve festival şovlarıyla yoğun sahne hayatını sürdürdü. Bir dönem Ellen Allien Fashion isimli markasıyla moda alanında da çalışmalar yapan sanatçı, 2019 yılında bir diğer plak şirketi UFO Inc. ile karşımıza çıktı. Allien, geçtiğimiz yılın en uzun günü olan yaz gün dönümündeki özel performansıyla Mixmag takipçilerinin ekranlarına konuk olmuştu. Bu yılın başlarında kendisiyle aynı adı taşıyan dört parçalık bir kısaçalar albüm yayımlayan başarılı isim, yine bu yıl 2001 yapımı kariyerindeki ilk albümü “Stadtkind”ın remaster versiyonunu paylaştı.

Nina Kraviz ve Ellen Allien’ın sizler için seçtiğimiz performans videolarını aşağıda görebilir ve sanatçıların kariyerlerindeki öne çıkan müzik çalışmalarını dinleyebilirsiniz. 17 Haziran Cuma günü Maximum Uniq Açıkhava’daki yerinizi ayırtmak için ise buraya tıklayın.

THE FALLS PRESENTS: NINA KRAVIZ, ELLEN ALLIEN | MAXIMUM UNIQ AÇIKHAVA İSTANBUL - 17 HAZİRAN 2022

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...