Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Shazam’a yeni konser keşif özelliği geldi

Shazam, sanatçıların performans bilgilerini uygulamaya entegre etmek için Bandsintown ile iş birliğine gitti

  • MIXMAG TURKEY
  • 23 Mart 2022
Shazam’a yeni konser keşif özelliği geldi

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Shazam kullanıcıları artık yakınlarındaki etkinliklere ait bilgi ve biletlere uygulama içinden ulaşabilecek.

Apple’ın sahibi olduğu müzik tanımlama uygulaması Shazam ve kullanıcıların kendi çevrelerinde turnede olan müzisyenler hakkında bildirim almalarını sağlayan New York merkezli platform Bandsintown, sanatçıların güncel etkinlik verilerinin Shazam’a entegre olmasını sağlayan bir anlaşmaya imza attı.

Söz konusu veri paylaşımı sayesinde Shazam kullanıcıları, uygulama içinde kendi takvimlerine istedikleri etkinlikleri ekleyebilecek, gelecek etkinliklerin tarih, yer ve bilet bilgilerini görebilecek ve bunu kendi çevresi ile uygulama üzerinden paylaşabilecek.

Apple Music ve Beats genel müdür yardımcısı Oliver Schusser, iş birliğiyle ilgili yaptığı açıklamasında, “Shazam’ın müzik keşfine farklı bir boyut kazandırma ve sanatçıların kitleleriyle bağ kurmasına yardımcı olması konusunda uzun zamana yayılan bir tecrübesi var. Canlı müziğin tekrar hayatımıza girmesiyle, Shazam kullanıcılarına bundan böyle konser ve etkinlik bilgilerini tek noktadan ulaştıracak ve sanatçıların keşfedilirliğine daha fazla katkı sunacak olmaktan dolayı heyecanlıyız” diye konuştu.

Bandsintown yöneticilerinden Fabrice Sergent ise, “Normalleşmeyle birlikte canlı müzik endüstrisinde hareketlilik başladıktan sonra sanatçıların şovlarıyla ilgili görünürlük ihtiyacına cevap verme misyonumuzu yeniden gözden geçirdik. Müzikseverlerin uzun süre etkinliklerden mahrum kalması sonucu biriken talep artışının yansıması, yoğun turne programlarına başlayan sanatçıların sayısında kendini gösteriyor” dedi.

Bandsintown halihazırda 68 milyon müziksever ve 560 bin sanatçı, menajer, plak şirketi ve organizasyon temsilcisi üyeye hizmet veriyor. Ayda 1 milyardan fazla şarkının kullanıcılar tarafından taratıldığı Shazam ise aylık 225 milyon aktif kullanıcıya sahip.

Shazam, 2017 yılında da bir diğer etkinlik keşif platformu Songkick ile iş birliğine gitmiş, 2018 sonbaharında Apple tarafından 400 milyon dolara satın alınmıştı.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...