Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Spotify Ukrayna’daki işgal nedeniyle Rusya ofisini ‘süresiz’ kapattı

Live Nation da Rusya’daki iş birliklerini durdurdu

  • MIXMAG TURKEY
  • 3 Mart 2022
Spotify Ukrayna’daki işgal nedeniyle Rusya ofisini ‘süresiz’ kapattı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Spotify, ikinci haftasına giren Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası Moskova’daki ofisini süresiz olarak kapatma kararı aldı.

Spotify kaynaklarından yapılan açıklamada, “Ukrayna’ya yapılan sebepsiz saldırının derin şoku ve üzüntüsü içindeyiz. Geçen haftadan bu yana çalışanlarımızın güvenliği önceliğimiz oldu, zira bilgiye erişim şu an her zamankinden daha önemli” ifadeleri kullanıldı.

Moskova ofisi kapatılsa da şirket ülkedeki personeline bireysel olarak destek vermeye devam edecek ve Spotify’ın Rusya’daki servisi, kürsel bilgi akışının sürekliliği bakımından kesintiye uğramayacak. Müzik dinleme platformu ayrıca, Rusya devletine bağlı yayın kuruluşlarının paylaştığı içeriklerin erişimine sınırlama getirirken, yanlı duruşuyla bilinen RT ve Sputnik içeriklerini platformdan kaldırdı.

Öte yandan, eğlence endüstrisinin dünya çapındaki önde gelen şirketlerinden Live Nation, NPR’ın ulaştığı bilgilere göre Rusya’daki etkinlik projelerini durdurduğunu açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, Live Nation’ın işgal nedeniyle tüm dünyadan gelen tepkilerle aynı pozisyonda olduğu belirtildi.

Önceki gün Apple da meydana gelen durumdan duyduğu kaygıları kamuoyuyla paylaşarak Rusya’da ürün satışlarını durdurduğunu açıklamıştı.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...