Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Ukrayna’da işgal: Yardım kanalları, mevcut durum ve dayanışma mesajları

24 Şubat’ta başlayan Rusya işgali başkent Kiev’e kadar ulaştı… Birçok DJ ve sanatçı, Ukrayna halkıyla dayanışma mesajı yayınladı

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: MAX KUKURUDZIAK
  • 25 Şubat 2022
Ukrayna’da işgal: Yardım kanalları, mevcut durum ve dayanışma mesajları

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya askeri operasyon düzenleyerek gerçekleştirdiği işgal ikinci gününde. Başkent Kiev’e kadar uzanan Rus ordusu işgaline direnen Ukraynalılar için yapılabilecek yardım kanalları ve elektronik müzik sektöründen yükselen tepkiler haberimizde…

Neler oluyor?

24 Şubat Perşembe sabahı Rusya, Ukrayna’ya kapsamlı bir askeri operasyon düzenleyerek Kiev’e kadar geldi. Ülkenin kuzeyine doğru genişlediği bildirilen işgal pek çok sivilin ölümüne yol açtı.

Kiev’den yansıyan görüntülerde insanların kenti arabalarıyla ve tren hatlarıyla terk etmek için yollara döküldüğü, bazılarının günlük yaşamlarına devam ettiği gözlendi. Kiev metro istasyonları, insanların kendilerini koruyabilecekleri sığınaklara dönüştürüldü.

Kiev’de bir kulüp çalışanı, Resident Advisor’a yaptığı açıklamada çocukları ve arkadaşlarıyla karayoluyla Berlin’e gitmeye çalıştıklarını, bir süre orada kalacaklarını söyledi.

Ülkedeki mevcut durum

Ukrayna, işgal başlamadan bir gün önce 30 gün süreli olağanüstü hal ilân etmişti. Protesto ve benzeri gösteriler yasaklanırken, belirli saatler arasında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky, işgal günü ülkede sıkıyönetim ilân ederek insanların sakin olmasını ve mümkün olduğunca evlerinden dışarı çıkmamalarını istedi. Sıkıyönetim kısıtlamaları uyarınca tüm okullar kapatıldı ve sınırlı sayıdaki iş kollarında çalışanlar hariç herkesin evlerinde veya yeraltı sığınaklarında bulunması zorunlu kılındı. Ülke yönetimi ayrıca hava sahasını tüm sivil uçuşlara kapattı.

Yardım kanallarına geçmeden önce, güvenlik en öncelikli husus… Eğer şu an Kiev’de bulunuyorsanız ya da orada yönlendirmeye ihtiyaç duyan yakınlarınız varsa, kent çevresindeki bomba sığınaklarını, bu linkteki Google Haritalar uygulamasında görebilirsiniz.

Yardım kanalları

THE INTERNATIONAL FUND ‘КОЖЕН МОЖЕ

THE UKRAINIAN FOUNDATION ‘ТЕРИТОРІЯ ДОБРА

THE ‘RETURN ALIVE’ FOUNDATION

THE ‘UKRAINE HUMANITARIAN FUND’

THE KYIV INDEPENDENT

ARMY SOS

PHOENIX WINGS

VOSTOK SOS

UKRAYNA KIZIL HAÇI

• Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, yardım toplamak amacıyla özel TL ve ABD doları hesapları açtığını duyurdu.

• Ukrayna devlet yönetimi, resmî Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile Bitcoin, Ethereum ve USDT kripto para birimleriyle bağış kabul ettiğini açıkladı.

Dayanışma mesajları

Ukraynalı DJ, prodüktör ve sektör bileşenlerinin yanı sıra dünyanın çeşitli noktalarında müzik sektöründen birçok sanatçı ve kolektif, Ukrayna halkına destek mesajları paylaştı.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...