Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Teyp kasetinin mucidi Lou Ottens hayatını kaybetti

Hollandalı mühendis 94 yaşındaydı

  • MIXMAG TURKEY
  • 11 Mart 2021
Teyp kasetinin mucidi Lou Ottens hayatını kaybetti

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Teyp kasetini icat eden Hollandalı mühendis Lou Ottens 94 yaşında hayata gözlerini yumdu.

1952 yılında Philips firmasında çalışmaya başlayan Ottens, 1960 yılında şirketin ürün geliştirme biriminin başına getirildi. Bu göreve başladıktan sonraki bir yıl içinde, dünyanın ilk taşınabilir kaset kayıt cihazı EL 3585’i geliştirdi.

İki makaralı teyp sistemlerinin pratiklikten uzak olmasının getirdiği zorlukları aşmak için çalışmalara girişen Ottens ve ekibi, çok geçmeden teyp kasetinin prototipini oluşturdu.

1963 yılında Berlin Radio Show bünyesinde düzenlenen elektronik fuarında ilk teyp kasetini kamuoyuna sunan Ottens, daha sonra ürünü “Compact Cassette” olarak tescil ettirdi. Fuar sonrası Sony ile anlaşma sağlandı ve Ottens’in geliştirdiği kaset dünya standardı oldu. 20. yüzyılda insanların müzik dinleme deneyiminde devrim yaratan kasetler, tahminlere göre endüstri standardı oluşundan bugüne kadar dünya genelinde 100 milyar adet satıldı.

Mühendis ayrıca 1979’da geliştirilen CD teknolojisinde de önemli rol oynayan bir isim oldu. Dünya çapında dolaşıma sokulduğu 1982 yılından bu yana 200 milyar CD satışının yapıldığı tahmin ediliyor.

Son yıllarda teyp kasetlerine olan ilgili, plağa olan ilgi kadar arttı ve birçok bağımsız sanatçı müzik yapımlarını alternatif olarak kaset formatında da piyasaya sürmeye başladı.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...