Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Virgil Abloh 41 yaşında hayata gözlerini yumdu

Vizyoner moda tasarımcısı ve DJ Virgil Abloh iki yıldır mücadele ettiği kanserle savaşını kaybetti

  • MIXMAG TURKEY
  • 28 Kasım 2021
Virgil Abloh 41 yaşında hayata gözlerini yumdu

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Moda ve dans müziği dünyasının etkin isimlerinden Virgil Abloh bir süredir mücadele ettiği kansere yenilerek 41 yaşında hayatını kaybetti.

Haber Abloh’un yakınları tarafından sanatçının kendi sosyal medya hesabında duyuruldu. Sanatçı, kendi moda markası Off-White’taki çalışmalarının yanı sıra Louis Vuitton’un erkek giyim sanat direktörlüğünü de yürütmekteydi. Louis Vuitton da sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile üzüntülerini dile getirdi. Markanın yönetim kurulu başkanı Bernard Arnault, Abloh’un zamansız vefatıyla ilgili olarak “Bu korkunç haberi aldığımız için çok üzgünüz. Virgil yalnızca dâhi bir tasarımcı değildi, aynı zamanda gerçek bir vizyonerdi. Çok güzel bir ruha ve müthiş bir bilge akla sahipti” açıklamasında bulundu.

Agresif bir kanser türü olan kardiyak anjiyosarkomu ile 2019 yılından beri savaş veren Abloh, 2013 yılında kendi moda markası Off-White’ı kurmuş, 2018 yılında Louis Vuitton tarafından markanın erkek giyim sanat direktörlüğüne getirilmişti.

30 Eylül 1980’de dünyaya gelen Abloh'un mimarlık eğitimi aldıktan sonra rap sanatçısı Kanye West ile tanışmasıyla hayatı değişti. Bir süre Fendi markasında stajyerlik geçmişi de bulunan yetenekli isim, Kanye West’in 2011 yılında Jay-Z ile birlikte hazırladığı “Watch the Throne” albümünün kreatif direktörülüğünü üstenmiş ve West’in kreatif ajansı DONDA’da çalışmıştı.

Aynı zamanda dünya çapında tanınan bir DJ olan Abloh, aralarında Hï Ibiza, Phonox, Tomorrowland, Circoloco, fabric ve XS Nightclub’ın da olduğu pek çok kulüp ve mecrada sahne aldı. Hem kendi adı altında hem de FLAT WHITE mahlası altında DJ performanslarını sürdüren başarılı sanatçı, bunun yanında Guillaume Berg ile birlikte Paris IL adlı bir projenin parçasıydı. Abloh, Paris IL çatısı altında 2016 yılında Mixmag için bir miks hazırlamıştı.

DJ’likte Giles Peterson, Benji-B ve A-Trak gibi isimlerden etkilenen Abloh'un Boys Noise ile birlikte ortak yapım çalışması olan ilk teklisi “Orvnge” 2018’de çıktı. Mixmag aynı yıl Abloh’u en iyi çıkış yapan 10 DJ arasında gösterdi.

2019'da sağlık sorunlarını gerekçe göstererek bir süre halka açık işlerine ara vermek istediğini açıklayan Abloh, doktor tavsiyesi üzerine bu kararı aldığını söylemişti. 2019 yılı ayrıca Abloh için Pioneer DJ ile iş birliğine gittiği özel bir yıl olmuştu; sanatçının transparan görünüme sahip kendi CDJ ve mixer tasarımları Chicago Modern Sanatlar Müzesi'nde sergilendi. Virgil Abloh son olarak bu yıl Worldwide FM’de iki haftada bir yayınlanan “Imaginary Radio c/o Virgil Abloh” programını başlatmanın heyecanını yaşamıştı.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...