Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
MÜZİK

Yiğit Karakaş ‘Karma’ ile tesadüflere geçit vermiyor

Sanatçının 2022’deki ilk teklisi ‘Karma’ People Like Us Records’dan çıktı

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: NİDA BAŞLI
  • 8 Şubat 2022
Yiğit Karakaş ‘Karma’ ile tesadüflere geçit vermiyor

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

DJ/prodüktör Yiğit Karakaş, yeni yıldaki ilk müzik çalışmasını dinleyicileriyle paylaştı.

Sanatçının “Karma” adını verdiği yeni teklisi, kurucuları arasında yer aldığı People Like Us Records aracılığıyla 4 Şubat’ta dijital platformlardaki yerini aldı.

2021 yılının başında Sibourne Music etiketi altında art arda çıkardığı “Sailor”, “Giselle” ve “Silent Room” adlı teklileriyle müzik anlayışını dinleyicilerin keşfine sunan sanatçı, aynı yıl içinde son projesi olan “Sour Gas” ile ismini radyoya ve dans pistine taşımıştı.

Yiğit Karakaş, yeni yılın ilk projesinde derin düşünce ve bilinmezlik gibi felsefik bakış açılarından ilham aldığı yenilikçi müzik tarzıyla; techno’nun karanlık ve melodik esintilerini, enerjik sokak stili altyapılarıyla harmanlıyor. Yapım aşamasında kullanılan analog synthesizer aracılığıyla yarattığı tüm sesler, sanatçının hayal dünyasındaki yolculuğu esnasında hissettikleriyle doğrudan bağlantılı.

Pandeminin getirdiği kapanmaların müzik sektörü üzerindeki olumsuz etkileri sonucu ortaya çıkan krizi fırsata çevirip oluşan zorunlu boş zamanını; kendini yeniden keşfetme üzerine yoğunlaşarak ve yeni projeler üreterek oldukça verimli bir şekilde değerlendiren sanatçı, kurucusu olduğu People Like Us Records’un diğer ortakları Batıkan Abız ve Batıkan Tanrıkulu ile beraber kariyerini ileriye taşıyacak yaratıcı hamlelerinde emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Yiğit Karakaş’ın tesadüflere geçit vermeyen yepyeni teklisi “Karma”yı aşağıda dinleyebilirsiniz.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...