Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Amazon’dan kullanıcıların kendi radyo şovlarını oluşturabileceği uygulama: Amp

Clubhouse’tan alışık olduğumuz sohbet odası konsepti, Amp uygulamasındaki lisanslı müzik yayını özelliği sayesinde radyo şovu niteliğine bürünüyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 9 Mart 2022
Amazon’dan kullanıcıların kendi radyo şovlarını oluşturabileceği uygulama: Amp

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Amazon, kullanıcıların kendi radyo şovlarını sunabileceği ses tabanlı yeni bir mobil uygulamayı kullanıma açtı.

Amp isimli uygulamada kullanıcılar, kendi profillerinde açtıkları yayınlar sırasında diledikleri müzikleri çalarak yayın akışında diledikleri zaman kendi konuşma seslerini ekleyebiliyor ve yayını dinleyen takipçileriyle gerçek zamanlı etkileşime girebiliyor.

Universal Music Group, Sony Music Entertainment, Warner Music Group ve diğer sayısız bağımsız plak şirketinden çıkmış olan milyonlarca lisanslı müzik kataloğu, Amp kullanıcılarının hizmetinde olacak.

Amazon’un yaptığı açıklamaya göre uygulama, gelecekte farklı özelliklerle geliştirilmeye devam edecek. Bunlardan biri de Amazon’un Alexa ses asistanı servisinin Amp altyapısına entegrasyonu olacak.

Uygulamanın proje direktörü John Ciancutti, konuyla ilgili olarak “Radyo her zaman müzik kültürünün önemli bir bileşeni olmuştur. Ancak şimdi bu kültürün alışılmışın dışında bir yöntemle devam edebileceği farklı bir interaktif platform ilk kez dijital dünyada kendine yer buluyor. Yeni müziklerin keşfi, radyo konseptindeki spontane konuşmalar, çeşitli insan profilleriyle anlık etkileşimler ve geniş program yaratma seçenekleri, günümüz teknolojisi sayesinde çok daha erişilebilir biçimde bir araya getiriliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Amp uygulaması, olası uygunsuz yayın içeriklerine karşı da önlemlerini almış durumda; yapılan şikayetler, 24 saat aktif ekip tarafından değerlendiriliyor ve muhataplarına geri bildirim sağlanıyor olacak.

Şimdilik sadece Apple App Store’da bulunan ve sınırlı sayıda kullanıcının beta sürümünü kullanabildiği uygulama, aralarında Pusha T ve Tinashe gibi sanatçı ve şarkıcıların ve The FADER gibi yayın kuruluşlarının da olduğu farklı içerik üreticilerinin yayınlarına da ev sahipliği yapacak.

Amp, pandemi sonrası yoğun ilgi görmeye başlayan ses tabanlı uygulamalardan genel işleyiş çerçevesi bakımından Clubhouse’a benzetiliyor. Uygulamanın tanıtım videosunu aşağıda izleyebilir, Amazon’un projeyle ile ilgili yaptığı açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...