Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Kesintisiz ve hipnotik bir sound ile eski, yeni ve gelecek: Art Department

Yeraltı müzik sahnesine yeni bir soluk getiren Art Department 20 Temmuz'da One Love Festival'da

  • ONE LOVE FESTIVAL İŞ BİRLİĞİYLE
  • 15 Temmuz 2019
Kesintisiz ve hipnotik bir sound ile eski, yeni ve gelecek: Art Department

Sahneye çıkmasından bu yana attığı her adımı kendine has bir başarı hikayesine dönüşen Art Department 20 Temmuz'da bu yıl 15'incisi düzenlenecek One Love Festival’ın King sunumuyla gerçekleşecek gece programında Volkswagen Arena'da olacak.

Jonny White ve Kenny Glasgow’un 2009'da Toronto'da başlattıkları Art Department, Glasgow’un kariyerini solo sürdürmeye karar vermesi üzerine yoluna Jonny White ile hız kesmeden devam ediyor. Crosstown Rebels etiketiyle piyasaya çıkan ilk albümleri Vampire Nightclub / Without You ile ivme kazanan kariyeri boyunca Art Department, ortaya çıkardığı farklı projelerle underground müziğin aranan isimlerinden biri haline gelerek soluklanmaya fırsat vermeyecek macerasını sürdürüyor.

Aynı albümde hızlı bir çıkış yaparak hit olan Without You, 2010’da Resident Advisor, Groove Mag gibi saygın elektronik müzik platformları tarafından “yılın parçası”, Mixmag tarafından “yılın en iyi 2. parçası” seçildi.

Emin adımlarla ilerledikleri kariyerleri boyunca ardı arkası kesilmeyen turne programları, albüm, tekli ve remiksler ile üretkenliğini gözler önüne seren ve Detroit Movement, Ultra Miami, EDC Las Vegas, BPM Meksika, Exit, Parklife, Creamfields, Burning Man, Coachella, Tomorrowland gibi festivallerde ciddi bir dinleyici kitlesi edinen Art Department, 80'lerde Toronto’yu kasıp kavuran house müziğin etkisindeki tarzının daha sonra elektro dubstep ağırlıklı setleriyle Kuzey Amerika’yı kasıp kavuracak Deadmau5 ve Skrillex gibi sanatçılardan ayrıştığını, hatta Bob Marley’e yaklaştığını belirtiyor.

2019’da da adından sıkça söz ettirecek Art Department techno’yu house ile harmanladığı sürükleyici setiyle 12-14 Temmuz tarihleri arasında Hırvatistan’da gerçekleşen olan Ultra Europe Hırvatistan’da iddialı isimlerle birlikte çaldı.

2014'te Mixmag'in ünlü 'The Lab' serisi kapsamında Londra'da unutulmayan bir 'deep tech house' sete imza atan, “hızlı, tutkulu, ufuk açıcı” olarak tanımladığı çizgisini eski, yeni ve geleceği, kesintisiz ve hipnotik bir sound’a evirerek yansıtan Art Department 20 Temmuz'da One Love Festival'ın gece programında Volkswagen Arena'da olacak. Etkinlik biletlerini bu bağlantı aracılığıyla edinebilirsiniz.

'One Love İstanbul 15'e özel hazırladığımız Spotify listemizi takip edin.

[Yazar: Seren Sarı]

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...