Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

İspanya 18 yaşına girenlere 400 euro’luk kültürel hibe veriyor

Bu yıl 18 yaşına giren İspanyol gençler hibeyi festival ve etkinliklere giriş ile plak ve dijital müzik satın alımı gibi belirli kültürel aktiviteler için kullanabilecek

  • MIXMAG TURKEY
  • 28 Mart 2022
İspanya 18 yaşına girenlere 400 euro’luk kültürel hibe veriyor

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Bu yıl 18 yaşına giren İspanya vatandaşı gençler, hükümetin vereceği 400 euro’luk kültürel hibe desteği alacak.

İspanya bakanlar kurulu onayıyla hayata geçirilmesi kararlaştırılan tasarı, 2020’den itibaren %15’in üzerinde küçülen kültürel ve kreatif endüstrilere yeniden hareket kazandırmayı amaçlıyor. Hibeden 500 bin civarında gencin faydalanması bekleniyor.

Kullanıcılar, sanal kartlarına yüklenecek tutarları akıllı telefonları üzerinden bir yıl boyunca harcayabilecek. Tutarın yarısına karşılık gelen maksimum 200 euro’su, festival ve konserler gibi canlı etkinliklere katılım için harcanabilecek. 100 euro’luk dilimi plak gibi fiziksel ürünlerin satın alınması, kalanı ise resmi kanallardan dijital müzik eseri satın alınması gibi ihtiyaçlar için geçerli olacak. Müzik enstrümanı, ders kitabı ve yemek gibi giderler, hibenin kapsamı dışında tutulacak.

Bakanlar kurulunun paylaştığı resmi kararnamede, tıpkı yetişkinler gibi genç bireyler arasında da kültürel tüketim alışkanlığının yaygınlaşmasına verilen önemin altı çizildi.

Daha önce farklı Avrupa ülkelerinde de benzer kültürel hibe programları açıklanmış, bu kapsamda Fransa 300, İtalya ise 500 euro’luk destek paketlerini gençlerin kullanımına sunmuştu.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...