Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Jay Lumen müzikseverleri ‘Planet III’yi keşfe çağırıyor

Jay Lumen, Jeton Records organizasyonuyla 13 Aralık Cuma gecesi Zorlu PSM %100 Studio sahnesinde

  • MIXMAG TURKEY
  • 4 Aralık 2019
Jay Lumen müzikseverleri ‘Planet III’yi keşfe çağırıyor

13 Aralık Cuma günü Jeton Records sunumuyla Zorlu PSM %100 Studio sahnesinde ilk İstanbul performansına imza atmaya hazırlanan Macaristan’ın dünya techno sahnesine kazandırdığı en etkili sanatçılarından Jay Lumen (Csaba Lumnitzer), son çıkardığı müzik çalışması ‘Planet III’ ile başarılı bir süreçten geçiyor.

Bu yıl piyasaya sürdüğü ‘Meteo’’ ve 'Aurora’ teklileri ve ‘Resonance’, ‘Rave Me’’ ve Hymn’ adlı kısaçalarlarının ardından gelen ‘Planet III’, sanatçının 2015 yılında kurduğu plak şirketi Footwork Records aracılığıyla piyasaya çıktıktan hemen sonra Beatport’un techno listelerinde üst sıralarda yer alma başarısı gösterdi.

‘Conscious Mind’ ve ‘Planet III’ adlı iki yapımdan oluşan kısaçalara ismini veren parça, Beatport’un genel techno listesinde 10, Hype Top 10 listesinde ise 2’nci sıraya yükselme başarısı gösterdi. Sanatçının Eylül ayında çıkardığı ‘Hymn’ parçası da Beatport’un techno listesinde 7’nci sıraya kadar tırmanmıştı.

Drumcode, Cadenza, Octopus Records, Saved ve 100% Pure gibi plak şirketlerinden çıkardığı başarılı yapımlarının yanı sıra Space Ibiza, BPM Festival, Tresor, Sónar, Ministry of Sound ve Amsterdam Dance Event gibi dünyanın önde gelen kulüp ve festivallerinde de yer bulma şansına erişen Macar DJ/prodüktör, 2013, 2014 ve 2015 yıllarında üst üste üç kez Ballantine’s Müzik Ödülleri’nde “yılın underground DJ’i” ödülü almaya hak kazanmıştı.

Jay Lumen’in son haftalarda beğeniyle dinlenen yeni çalışması ‘Planet III’yi aşağıda dinleyebilir, sanatçının 13 Aralık’ta Zorlu PSM %100 Studio sahnesindeki şovunun biletlerine bu bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

13 Aralık Cuma günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi %100 Studio sahnesinde gerçekleşecek etkinlikte Jay Lumen'e Türkiye techno sahnesini yurt içi ve yurt dışında başarıyla temsil eden ve aynı zamanda Jeton Records’ın kurucusu olan Ferhat Albayrak ve Pig&Dan, Christian Smith gibi isimler ile aynı sahneyi paylaşan, geçen yıl çıkardığı 'Prelude' parçası Richie Hawtin tarafından desteklenen Alan Cutt eşlik ediyor olacak.

JETON RECORDS PRES. JAY LUMEN, FERHAT ALBAYRAK, ALAN CUTT — 13 ARALIK 2019, ZORLU PSM %100 STUDIO

Jay Lumen, bu yaz Tuna Nehri'nde bir bot partisinde çalarak katılımcılara keyifli anlar yaşatmıştı. Mixmag portallarından da yayını gerçekleştirilen performansı aşağıda izleyebilirsiniz.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...