Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Richie Hawtin, deadmau5 ve BLOND:ISH Web 3.0 tabanlı müzik platformu MODA DAO’ya katıldı

Platform, Web 3.0 teknolojisini müzik endüstrisine adapte etmeyi hedefliyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 11 Aralık 2021
Richie Hawtin, deadmau5 ve BLOND:ISH Web 3.0 tabanlı müzik platformu MODA DAO’ya katıldı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Web 3.0 denince akla gelen merkezi olmayan otonom organizasyon (DAO) ve merkeziyetsiz finans işlemleri (DeFi) gibi kavramlar, müzik endüstrisinin Web 2.0 tabanlı halihazırda işleyen çarkında önemli kırılmalara yol açacak gibi görünüyor.

Bunun son yansımalarından biri, etki alanını son zamanlarda genişleten ve konseptini ‘Music3’ şeklinde adlandıran MODA DAO platformu. Mevcut Web 2.0 ekosistemi üzerindeki müzik dinleme platformlarının ve sanatçılarla müzikseverler arasında aracı konumunda olan plak şirketleri gibi diğer benzer yapıların önemini sanatçılar ve tüketiciler lehine azaltmayı amaçlayan platform, Web 3.0 teknolojisini müzik endüstrisine adapte etmeyi hedefliyor.

Platformun bunu yaparken odaklandığı temel dijital unsur ise NFT’ler. Sanatçıların kendi müzik kataloglarının yayımlanması ve dinleme gelirlerinin toplanması üzerinde tam hakimiyet kurması fikrinden yola çıkılarak hayata geçirilen MODA DAO, NFT piyasasında farklı platformlara yüklenen ve müzik eseri niteliği taşıyan ses formatındaki NFT’leri kendi bünyesinde erişilebilir ve dinlenebilir hale getirmek üzerinde çalışıyor. Hazırlıklar sona erdiği zaman, sanatçılar müzik çalışmalarını uygulama üzerinden platforma NFT olarak yüklüyor olacak ve müzikseverler NFT’lerin sahiplik bedelini ödemek zorunda olmadan dinleme işlemini ilgili NFT'ler üzerinden gerçekleştiriyor olacak. Böylece NFT’lerin konvansiyonel mp3 indirmelerinin yerini alması ve NFT’lerin sunduğu gelir çeşitliliğinde yenilikçi bir modelin yaratılması hedefleniyor. MODA DAO’daki finansal işlemler, kripto para birimi $MODA ile gerçekleştirilecek.

Richie Hawtin, deadmau5 ve BLOND:ISH gibi dans müziğinin önde gelen figürleri, müzik yayımcılığı, lisanslama ve NFT projeleri için MODA DAO bünyesine katılanlar arasında.

Resident Advisor’a konuşan Richie Hawtin’e göre MODA DAO’nun ortaya koyduğu işleyiş modeli, müzik endüstrisinde daha güçlü ve daha adil temellere dayalı bir ekonomik ekosistem yaratılması noktasında çok önemli bir adımı temsil ediyor. Röportajın tamamına buradan ulaşabilir, bu sayfayı ziyaret ederek MODA’yı keşfe çıkabilirsiniz.

Web 3.0 hakkında genel bilgilere ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları takip edebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...