Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Reddit Place’te elektronik müziğin ve Türkiye’nin değerleri unutulmadı

İnternetin en geniş kapsamlı işbirlikçi sanat etkinliği Reddit Place'in bu yılki aktivitesi sona erdi

  • MIXMAG TURKEY
  • 6 Nisan 2022
Reddit Place’te elektronik müziğin ve Türkiye’nin değerleri unutulmadı

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Sosyal paylaşım platformu Reddit’in milyonlarca kullanıcısının katılım gösterdiği yıllık piksel boyama etkinliği yine çarpıcı görüntüler ortaya çıkardı.

Kayıtlı Reddit kullanıcılarının 16 renkli bir paletten tek bir pikselin rengini değiştirerek katılım gösterdiği etkinlik, 1 milyon piksele ayrılmış boş bir tuval ile başladı. Herhangi bir kurala bağlı kalmaksızın bütün kullanıcılar, belirli bir süre boyunca istedikleri bir pikseli, paletten seçtikleri renklerle boyayabildi.

Milyonlarca kullanıcının katıldığı etkinlikte ülkeler, bayraklar, ünlü kişiler, çeşitli anlamlar içeren semboller ve emojiler kadar elektronik müzik kültüründen de figürler kendine yer buldu. Aphex Twin, Daft Punk, Justice ve No Mana, bunlardan yalnızca birkaçı.

Aynı çerçevede kendisine yer bulan birbirinden farklı binlerce çizim arasında Türk bayrağı, İstanbul silüeti, Anıtkabir, Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi, Barış Manço portresi ve Osman Hamdi Bey'in ünlü tablosu Kaplumbağa Terbiyecisi, Türk Reddit kullanıcılarının yapımı için büyük çaba sarf ettiği çizimler oldu. Kullanıcılar arasında ülkelerinin bayraklarını çizme, diğer taraflar için ise yine kendi çizimleriyle bunu bozma yarışı da Reddit Place’in 2022 kanvasının ortaya çıkma sürecine damga vuran gelişmelerden biri oldu.

İnternet tarihinin en büyük dijital organizasyonlarından biri olan aktivitede adeta sanal bir savaş verildi. Türk Twitch yayıncıları ve onların takipçileri, Türk bayrağı başta olmak üzere yaptıkları eserleri korumak için büyük çaba gösterdi.

2017'deki ilk Reddit Place aktivitesine 1 milyonu aşkın kullanıcı katılırken, bu yılki katılım sayısı 6 milyonu geçti. 2005 yılında ABD’nin Massachusetts eyaletinde kurulan tartışma ve paylaşım odaklı sosyal platform Reddit’in güncel olarak 52 milyon günlük aktif kullanıcısı bulunuyor. Final çizimin yüksek çözünürlüklü versiyonuna buradan ulaşabilir, haberimize konu kesitleri aşağıda inceleyebilirsiniz.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...