Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Amsterdam'ın ruhundan ilham bulanlar: Audio Obscura

Hollandalı ekip için tutku en büyük motivasyon

  • Furkan Kılıçaslan
  • 28 Ekim 2019
Amsterdam'ın ruhundan ilham bulanlar: Audio Obscura

Geçtiğimiz hafta sona eren Amsterdam Dance Event'te öne çıkan organizasyonların bir çoğunda onların imzasını görmeniz mümkün. Son yıllarda sıra dışı partilere imza atan Hollandalı organizatör ekibi Audio Obscura, Amsterdam Centraal Station'dan, The Loft'a, kadar şehrin tarihi ve mimari öneme sahip merkezlerini elektronik müzik ile buluşturuyor. Ekibin ana çıkış noktasında ise çağdaş müzisyenleri kült haline gelen tarihi binalarla eşleştirerek benzersiz deneyimler yaratmak var. Bunun için ise Amsterdam'ın birçok noktasını kullanmaya hazırlar.

Ancak ilk başlarda bu o kadar da kolay olmuyor. Haliyle özgün lokasyonların bazen aşılamayacak noktalara gelen problemleri ekibin başını zaman zaman ağrıtıyor. The School of House'a verdikleri röportajda kurucu ortaklar Naut Donders ve Jeroen Fontein ilk olarak 2010'da Rijksmuseum ile masaya oturdukları zamanlarda ret cevabı aldıklarını ama asla vazgeçmediklerini belirtiyorlar. "Tutkulu olduğun sürece diğerlerini ikna etmek için her zaman bir yol vardır'' diyor Donders. Müzeyi ikna etmeleri ise yaklaşık 6 yıl sonra Maceo Plex etkinliği ile oluyor. Daha sonrasında ise Underworld efsanesini yine aynı müzeye taşıyarak şehirdeki birçok lokasyonda etkinlik yapma kapısını aralıyorlar.

Bu yıl Amsterdam Dance Event kapsamında ise ünlü Muziekgebouw aan‘t IJ'ı devralan ekip Perşembe gecesi Joris Voorn'un Spectrum konseptine ev sahipliği yaptı. Kölsch'ün özel bir b2b performansı için eşlik ettiği Voorn'un yanı sıra Hot Since 82, Josh Butler gibi isimler de 4 alana yayılan performanslarıyla soldout programda binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattılar.

Cuma gecesi ise Big Burn Festival kapsamında röportaj yaptığımız Len Faki'nin tiyatro sahnesindeki gece boyunca performansı bizim de ADE'deki favorilerimiz arasına rahatça yerini aldı. Etkinliğin açılışından itibaren müzikseverleri epik bir yolculuğa çıkaran sanatçıya diğer sahnelerde Ellen Allien, Blawan, Colin Benders gibi isimler eşlik etti.

Muziekgebouw aan‘t IJ'daki Cumartesi ve son gece programında ise biletleri haftalar öncesinde tükenen, 10. yıldönümlerini kutladıkları ''X'' konsepti ile Adriatique'in gece boyu performansı vardı. Agents of Time, Max Cooper, Red Axes, Roman Flügel gibi isimler de Adriatique'in unutulmaz gecesinde yerlerini aldılar. ''Nude Remixes'' albümünden birçok parçaya yer veren ikili, gece boyunca inişli-çıkışlı setleriyle modern dans müziğini en iyi şekilde yansıttılar.

Geçtiğimiz yıl Maceo Plex, Joris Voorn ve Charlotte de Witte'in performanslarıyla Amsterdam Centraal Station'da uzun süre övgüler dizilen partilerin ardından bu yıl da merkez tren istasyonuna geri dönen ekip, Perşembe gecesi Young Marco ve Motor City Drum Ensemble ile müzikseverleri buluşturdu. Cumartesi gecesi ise yeni plak şirketi ile Trick'in patronu Patrick Topping, Krystal Klear, Spencer Parker ve Man Power'ı ağırladı. Şehrin içindeyken müzikal olarak sizi gökyüzüne taşıyan performanslar eski rave görüntülerinden aşina olduğumuz o küçük, alçak tavanlı yerlerde yapılan partilerin ruhunu birebir yansıtmaya yetiyordu.

Geçtiğimiz yıl ADE'deki favori noktalarımızdan biri haline gelen The Loft'ta ise gün doğumu ve gün batımı programları yine şehrin büyülü atmosferini Tale Of Us, Maceo Plex, Adriatique, Denis Sulta, HAAi, Giegling ve birçok sanatçı ile müzik ile birleştirdi.

The Loft'ta Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan sabahın ilk ışıklarında Denis Sulta ve Maceo Plex eklektik b2b performansı görülmeye değerdi.

Aynı gün öğleden sonra ise ilerleyen haftalarda Zorlu PSM'de performans sergileyecek olan HAAi ve Daniel Avery b2b yaparken onlara DJ Tennis eşlik etti. Cumartesi günü ise teknonun atmosferik yönünü setlerine yansıtmasıyla bilinen Giegling sabah 6'dan öğleden sonra 1'e kadar, gün batımından gecenin sonlarına kadar ise Tale Of Us'ın benzersiz performansları vardı. Günün iki performansı da müzikseverlere ilham verici bir müzikal yolculuk sundu.

ADE'nin son gününde ise kondisyonu tüm haftayı kaldırabilenler için (biz kondisyonu yetmeyenler grubunda kaldık) Adam Port, Keinemusik ekibini The Loft'a sabah saatlerinde taşıdı. House, afro-house ve tekno bileşenlerini özgün biçimde harmanlayan Keinemusik'ten &Me, Rampa ve Reznik Adam Port'a katılan isimler oldu.

Audio Obscura'nın ADE son oturumunda ise Adriatique ve Mano Le Tough b2b setleriyle günü batırırken, ''Papa'' lakaplı veteran DJ Sven Väth ise ADE programının son konuğu oldu.

Başka bir başarılı ADE programını daha geride bırakan Audio Obscura ekibi 18 ve 25 Ocak'ta ışık sanatçısı Christopher Bauder ve müzisyen Kangding Ray tarafından yaratılan çarpıcı görsel-işitsel kinetik sanat enstelasyonu SKALAR'ı ağırlayacak. SKALAR, hareketli bir görsel-işitsel şovu Amsterdam'daki ikonik Gashouder'e taşıyarak ışık ve sesin insan algısı üzerindeki etkilerini araştıran bir performans olacak. Şov insan duygularının temel doğası ve özü üzerine bir meditasyon sunmayı amaçlıyor.

Etkinliğin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...